Antena Căutare

Ce se va întâmpla cu slujbele religioase, după ridicarea stării de urgență! Orban, declarație de ultimă oră! „Sub nicio formă!”

Premierul Ludovic Orban a declarat că slujbele nu se vor organiza, sub nicio formă, în interiorul lăcașelor de cult, după ce va fi ridicată starea de urgență.

Ce se va întâmpla cu slujbele religioase, după ridicarea stării de urgență! Orban, declarație de ultimă oră! „Sub nicio formă!”
Ce se va întâmpla cu slujbele religioase, după ridicarea stării de urgență! Orban, declarație de ultimă oră! „Sub nicio formă!”

Întrebat, la Digi 24, dacă ar putea exista libertatea de a organiza slujbe în interior, Ludovic Orban a răspuns: „Asta sub nicio formă”.

În privința unei reglementări legate de linguriței de împărtășit, premierul a precizat: „Nu mă pricep, sincer, și ce a apărut în spațiul public ca și norme care sunt gândite de la nivelul INSP și al comisiei de la nivelul Ministerului Sănătății sunt chestiuni care au la bază eliminarea riscului de transmitere a virusului”.

Ce se va întâmpla cu slujbele religioase în starea de alertă

Proiectul de lege privind măsurile care vor fi adoptate după 15 martie prevede că se vor putea desfășura slujbe religioase, cu respectarea unor reguli de distanțare socială.

Cum se va face deplasarea în afara localităților, după 15 mai! Care vor fi singurele motive permise! Nelu Tătaru, clarificări!

„Activitatea cultelor religioase se exercită liber, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu, inclusiv de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu consultarea Departamentului Cultelor”, se arată în proiectul de lege adoptat astăzi de Guvern.

„Nu faceți această greșeală, cu masca de protecție! Mi-a distrus fața!”. O asistentă medicală, avertisment pentru toată lumea! FOTO

Regulile de disciplină sanitară vor cuprinde măsuri privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță precum și alte asemenea măsuri privind orice alte aspecte implicate de activitatea de exercitare a cultelor religioase, urmărind cu prioritate asigurarea prevenției și reducerea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-Cov-2.

Ce se va întâmpla cu șomajul tehnic, după 15 mai! Până când va fi prelungită plata acestuia și pentru cine. Orban, anunț de ultimă oră!

Documentul a fost trimis la Parlament, care urmează să-l voteze. Însă, parlamentarii pot aduce modificări.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Declarația pe proprie răspundere ar putea rămâne obligatorie! Cum am putea să o prezentăm, la verificare. Ce se va întâm... Ce se va întâmpla cu carantina obligatorie pentru persoanele care vin din zone roșii, după 15 mai. Orban, declarație de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x