Antena Căutare

Ce spune Alexandru Rafila despre revenirea restricțiilor în România. Numărul de cazuri a crescut la 15.000 săptămâna trecută

Alexandru Rafila a vorbit luni, 11 iulie 2022, despre numărul mare de cazuri de Covid-19 din ultima săptămâna. În cadrul conferinței de presă, ministrul Sănătății a spus dacă se vor impune sau nu noi restricții în România.

Colaj cu Alexandru Rafila cu mască, o femeie cu mască și o femeie cu vaccinul în mână Galerie
Alexandru Rafila a vorbit luni, 11 iulie 2022, despre numărul mare de cazuri de Covid-19 din ultima săptămâna | Hepta & Shutterstock

Alexandru Rafila a discutat luni, 11 iulie 2022, într-o conferință de presă despre situația pandemică din ultima perioadă, dar și despre măsurile care vor fi luate în România cu privire la creșterea numărului de cazuri de Covid-19.

Ministrul Sănătății a precizat că săptămâna trecută au existat aproximativ 15.000 de infectări cu Coronavirus. De altfel, acesta a dezvăluit faptul că 86 de persoane se află acum la ATI, prezentând simptome ale Covid-19.

Alexandru Rafila a mai declarat că 20% din cazuri sunt reinfecţii. În prezent, 1.410 persoane infectate cu Coronavirus se află internate în spitelele din România, adică „ceea ce reprezintă 5,84% din numărul de paturi alocate conform planului de rezilienţă".

Ministrul Sănătății a evidențiat faptul că numărul cazurilor de Covid-19 a crescut semnificativ în ultimele trei săptămâni.

Citește și: Alexandru Rafila a oferit explicații despre cele 14 cazuri de variola maimuței din România: „S-o spunem pe româneşte”

„Practic, în ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri. De la aproape 4.000 la 7.700 săptămâna trecută şi acum 14.943. Este un trend aşteptat conform previziunilor INSP.

Opinia noastră este că această creştere va mai dura aproape 4-5 săptămâni până la jumătate lunii august, după care numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când începe să se reducă”, a declarat Alexandru Rafila în conferința de presă, care a fost difuzată în direct pe contul de Facebook al Ministerului Sănătății din România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce spune Alexandru Rafila despre revenirea unor noi restricții în România

În conferința de presă de luni, 11 iulie 2022, Alexandru Rafila a susținut faptul că momentan nu se ia în calcul impunerea unor restricții, în afară de purtarea măștii în unitățile sanitare. Mai mult decât atât, ministrul Sănătății a precizat că nu dorește să creeze panică în rândul Românilor.

„Pentru infecția cu SARS-CoV-2 am făcut recomandări foarte clare populației, utilizarea măștii în spațiile aglomerate, închise. Și mijloacele de transport în comun fac parte din această categorie. De asemenea, igiena individuală și, în măsura în care este posibil, evitarea aglomerației.

Citește și: Ce spune ministrul Alexandru Rafila despre obligativitatea purtării măștii de protecție. Numărul de cazuri Covid-19, în creștere

În plus, un lucru pe care poate să-l facă absolut oricine, mai ales acum, în sezonul cald, este aerisirea permanentă sau periodică, dar cât mai frecventă, a spațiilor închise acolo unde își desfășoară activitatea mai multe persoane. Este o măsură simplu de aplicat și care previne transmiterea acestei boli”, a mai explicat Alexandru Rafila printr-o intervenție telefonică, potrivit dcnews.ro.

„Nu are rost să facem scenarii și să îngrijorăm într-un mod nejustificat populația.”, a mai adăugat acesta cu calm.

O româncă a comandat o ciorbă de pește la o tavernă în Grecia și a avut o surpriză de proporții când a primit nota. Cât ... A fost cutremur în România în această dimineață! Ce magnitudine a avut seismul, care s-a resimțit în mai multe orașe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x