Un ieșean a întrecut toate recordurile. Bărbatul are de plătit o sumă impresionantă la întreținere, după ce nu și-a mai achitat datoriile timp de câțiva ani. Asociația de proprietari încearcă de aproximativ 5 ani să recupereze, pe cale legală, banii pe care locatarul trebuia să-i dea.
În timp ce alte persoane încearcă să își achite cheltuielile cât mai rapid pentru a scăpa de o grijă, un bărbat din Iași a făcut tot posibilul să nu își plătească întreținerea. Acesta este dator o adevărată avere.
Cazul ieșeanului a ajuns deja în fața judecătorilor, unde se face tot posibilul ca bărbatul să scoată din buzunar suma uriașă pe care o are de plătit. Un detaliu bizar este faptul că acesta nu mai locuiește la respectivă.
Cât trebuie să plătească un bărbat din Iași pentru întreținere, după ce nu și-a mai achitat cheltuielile
Bărbatul din Iași a ajuns să strângă o datorie de 28.000 de lei, plus penalizări de 30.000 de lei. Așadar, acesta are de achitat o sumă de aproximativ 12.000 de euro pentru întreținerea de-a lungul anilor.
„Omul are problemele lui de nu a plătit întreținerea, nici nu mă interesează acum pe mine, vreau doar să recuperez banii pe care îi datorează. Am ajuns în instanță de mai bine de 2 ani, însă datoria este mult mai veche, altă cale nu este, doar că durează ceva timp până se soluționează.
Eu cred că așa se va ajunge, până la urmă, la un final și o să ne recuperăm și suma de 30.000 de lei. Din fericire, nu am avut probleme în cadrul asociației din cauza datoriei lui, însă regula este clară, dacă ai consumat ceva, trebuie să plătești. Nu îl cunosc personal pe dumnealui, nici măcar nu mai stă în apartamentul respectiv, dar asta nici nu este important, trebuie să plătească acum, asta e tot ce contează. Lucrurile sunt complicate și vrem să se termine odată totul”, a mărturisit președintele asociației de proprietari, Liviu Andronache, conform bzi.ro.
De asemenea, singura modalitate prin care proprietarul poate recupera suma uriașă de bani, pe care locatarul a strâns-o în câțiva ani, este pe cale legală. Se va lua în calcul regulile pe care cele două părți a trebuit să le respecte.
„În astfel de cazuri, dacă persoana respectivă refuză să plătească suma pe care o datorează, atunci judecata rămâne singura soluție. Se ajunge în astfel de situații, deoarece locatarii nu sunt responsabili, însă mai sunt și cazuri în care președinții sau administratorii nu și-au făcut treaba și s-a ajuns aici”, au transmis și reprezentanții unei companii care administreze mai multe asociații de proprietari din Iași, potrivit sursei citate mai sus.