Antena Căutare

Atenție, cei care s-au vindecat de coronavirus se pot reinfecta! Medicul Rafila: "Nu există imunizare!"

Nu există probe că persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus s-au imunizat şi sunt protejate împotriva unei reinfectări cu Covid-19. Medicul Alexandru Rafila, reprezent în Organizația Mondială a Sănătății explică faptul că nu se pune problema imunizării în acest moment în ceea ce privește pandemia de coronavirus din țara noastră.

Atenție, cei care s-au vindecat de coronavirus se pot reinfecta! Medicul Rafila: "Nu există imunizare!"
Alexandru Rafila face parte din Organizația Mondială a Sănătății

"Nu există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejate de o a doua infecţie", notează și OMS într-un comunicat.

"Până la data de 24 aprilie niciun studiu nu a evaluat dacă prezenţa de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate împotriva unei viitoare infecţii cu acest virus la oameni", se arată în comunicat.

Citește și: A învins două tipuri de cancer, dar și coronavirusul. Un bunic de 75 de ani a uimit lumea: ”Am 14 nepoți. Nu m-am gândit nicio clipă că voi muri!”

Imunitatea persoanelor vindecată nu există. Ele se pot reinfecta cu Covid-19

Unele guverne au avansat ideea eliberării de documente atestând imunitatea persoanelor pe baza testelor serologice relevând prezenţa anticorpilor în sânge, pentru a putea ieşi din izolare, a se întoarce la muncă şi a relansa activitatea economică.

Dar eficacitatea unei imunizări graţie anticorpilor nu este stabilită în acest stadiu, iar datele ştiinţifice disponibile nu permit justificarea acordării "unui paşaport imunitar" sau a unui "certificat de absenţă a riscului", avertizează OMS.

Citește și: Rafila spune că reluarea cursurilor s-ar putea face "gradual", începând cu universităţile şi liceele: La copiii foarte mici utilizarea măştii o să fie foarte dificilă

Potrivit OMS, "persoanele infectate cu unul sau altul dintre aceste virusuri sunt susceptibile să producă anticorpi care interacţionează cu anticorpii produşi de infecţiile provocate de SARS-CoV-2 şi trebuie, prin urmare, obligatoriu verificate".

Bătrână din Mehedinți, moartă de Covid-19, aruncată în groapă cu buldoexcavatorul. Capacul sicriului s-a rupt! Imagini c... Primele imagini cu medicii români care s-au întors din Italia, după ce au sprijinit cadrele medicale în lupta cu COVID-1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x