Antena Căutare

Cel putin 15 oameni au murit pana acum din cauza gerului, in Romania

Gerul a facut 15 morti in Romania pana acum. Oamenii au sfarsit pentru ca n-au putut sau n-au avut cu ce sa se incalzeasca, la temperaturi care au ajuns si la minus 25 de grade Celsius.

Ultimul deces s-a inregistrat, azi-noapte, in Drobeta Turnu-Severin. O femeie de 70 de ani a fost gasita moarta, in casa. Oamenii legii trebuit sa sparga usa apartamentului pentru a patrunde in locuinta. Batrana a fost gasita prabusita pe podea, incremenita de frig.

Peretii apartamentului au captat aerul rece si l-au transformat intr-un congelator. Batrana si bolnava, inima femeii nu a rezistat.

Aceeasi soarta a avut-o si un batran de 51 de ani din judetul Iasi. Omul locuia singur intr-o casa derapanata. N-a avut cum sa se protejeze de temperaturile scazute din timpul noptii.

Alti doi bebelusi isi datoreaza vietile salvatorilor care au coborat din cer.

O nastere spontana care ar fi putut insemna o sentinta la moarte pentru femeia de 26 de ani si pentru pruncul ei. Intrase in travaliu, insa nu putea ajunge la niciun spital. Satul ei, ca alte zeci de localitati din Delta Dunarii, a fost blocat de gheata. Medicii au chemat in ajutor un elicopter al ministerului de Interne. Salvatorii au aterizat chiar in curtea femeii.

La scurt timp echipajul SMURD a plecat spre o alta localitate din Delta izolata de gheturi. De aici, a pornit spre Tulcea, pentru ultima interventie.

Pe locuitorii Deltei Dunarii, gerul i-a transformat in prizonieri. Stratul de gheata atinge si 40 de centimetri pe cele trei canale ale fluviului, iar ambarcatiunile nu mai pot inainta. Elicopterul a ramas singura modalitate prin care bolnavii in stare grava pot ajunge la spital.




foto: Intact Images

Un convoi de barje, prins in gheata pe Canalul Dunare-Marea Neagra... VIDEO! Economie in scolile din sectorul 3 pe sanatatea elevilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x