Antena Căutare

Cele mai bune jucării de învățare pentru copii preșcolari

În comparație cu copiii mici, preșcolarii au o atenție mai mare și se joacă mai mult pe cont propriu. Ei au nevoie de timp de joacă solitară și socială. Jocul liber al preșcolarilor are mai multă structură decât jocul lipsit de griji al copiilor mici și al sugarilor, iar joaca socială îi învață să rezolve probleme, să se înțeleagă cu ceilalți și să înțeleagă abilitățile motorii fine și grosiere.

Cele mai bune jucării de învățare pentru copii preșcolari
Jucării cu design îmbunătățit și noi concepte de învățare Alegeți jucării copii din lemn care îmbunătățesc jucăriile slabe din hârtie sau carton și cele cu deficit de plastic. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani tind să se bucure de aceste jucării. Puteți opta pentru păpuși din lemn cu îmbrăcăminte magnetică, alături de case de păpuși, seturi de bucătărie și mâncare din lemn, figurine de lemn și multe altele. Puteți opta și pentru bicicleta electronică de exerciții de la Fisher care se conectează la un televizor, astfel încât preșcolarii pot pedala și se pot plimba jucând jocuri cu litere, numere, culori, forme și animale. Videoclipul prezintă diferite aventuri rutiere, cum ar fi muntele de matematică, lacul cu forme, câmpurile cu numere și pârâul cu litere. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani se bucură de această bicicletă inteligentă. Copii de 9-10 ani marchează sfârşitul primului deceniu al vieţii copilului şi totodată sfârşitul copilăriei acestuia. Adolescența va începe în curând și odată cu ea o mulțime de schimbări fizice , cognitive și emoționale care vor face loc unei etape complet noi și transformatoare. Este important să promovăm în continuare practicarea sportului în această etapă, deoarece în ciuda multiplelor beneficii ale acestuia, mulți copii încep să se îndepărteze de sport atunci când intră în adolescență. Jucăriile și jocurile sportive ne vor ajuta în această sarcină. Cu cât copiii sunt mai antrenați în jocuri fizice, interactive, cu atât vor fi mai activi și sănătoși.

Designerii renunță la ideile de jucării care distrag atenția fără să gândească și creează în schimb jucării distractive care îi învață pe cei mici. Jucăriile educative nu numai că distrează, ci și provoacă interesele și abilitățile copilului. Căutați jucării copii interesante, bine concepute și durabile, care să corespundă abilităților și maturității, stimulând în același timp creativitatea.

Trei etape de dezvoltare la un copil preșcolar

De la naștere până la vârsta de 1 an, cele cinci simțuri ale copilului sunt ocupate cu descoperirea mediului înconjurător și cu învățarea cauzelor și efectelor. Jucăriile recomandate pentru bebeluși sunt: zornăitoarele, oglinzile, blocurile, jucăriile de tip pop-up, cărțile, jucăriile muzicale, obiectele care se pot strânge, leagănele și inelele de dentiție.

De la 1 la 3 ani, un copil merge, se cațără, se urcă, împinge și se plimbă peste tot în jurul său. Curios fără încetare, el manipulează obiecte pentru a rezolva probleme. Copiii mici au nevoie de jucării de împins, triciclete și cărucioare mici, puzzleuri simple, sortatoare de forme, panouri cu cuie, jocuri de mișcare, mărgele, perluțe, blocuri, inele de stivuire, imagini, cărți de colorat, creioane colorate, markere și lut.

De la vârsta de 4-7 ani, preșcolarii se joacă și împărtășesc cu alți preșcolari. Se bucură de jocuri vestimentare, păpuși, șiruri de mărgele, cărți de povești, puzzle-uri pentru copii mai mari și jocuri de societate simple, cum ar fi Candy Land, Whack-A-Mole și multe altele.

Cele mai bune jucării copii pentru preșcolari

In functie de varsta, un tunel de târâre sau un cort de joacă și un tunel atașat ajută un copil să se dezvolte fizic și social. Puzzleuri din lemn, cu cuie pentru degete care permit copilului să aleagă piesele, care îl învață să examineze tăierea formelor și să găsească un model de joc. Diverse blocuri de culori și forme diferite îl învață mai întâi pe copil să stivuiască și apoi să construiască case sau orașe. Jucării de prefăcătorie includ truse medicale, seturi de bucătărie, case de marcat cu bani de jucărie, case de păpuși cu mobilă, păpuși și animale de pluș, jocuri de fermă și jocuri comunitare, trenulețe din lemn, mașini, jocuri de îmbrăcat și păpuși. Printre jucării copii de distracție recomandate în aer liber sau în curtea din spate se numără zmeiele, frânghiile de sărit, mingile, trambulinele, jocurile cu apă, toboganele, leagănele, sălile de sport, jucăriile de echitație cu baterii și echipamentele de alpinism.

Jucării pentru pregătirea școlară

Unele jucării copii minunate care pregătesc un preșcolar pentru vorbire și limbaj sunt jucăriile de activitate cu alfabet. Acestea îl vor învăța pe copil să recunoască literele, să scrie și să stăpânească fonica. O altă alegere excelentă este o jucărie care dezvoltă pregătirea pentru numere și matematică. Acestea sunt puzzleuri sau cuburi de lemn care dezvoltă logica și acuitatea vizuală. Jucăriile de construcție îl vor ajuta pe preșcolar să dezvolte logica și conștiința spațială. Blocurile cu model învață principiile geometriei și simetriei pe măsură ce un copil construiește un model de tablă de șah sau un bloc cu forme compuse.

Jucării cu design îmbunătățit și noi concepte de învățare

Alegeți jucării copii din lemn care îmbunătățesc jucăriile slabe din hârtie sau carton și cele cu deficit de plastic. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani tind să se bucure de aceste jucării. Puteți opta pentru păpuși din lemn cu îmbrăcăminte magnetică, alături de case de păpuși, seturi de bucătărie și mâncare din lemn, figurine de lemn și multe altele.

Puteți opta și pentru bicicleta electronică de exerciții de la Fisher care se conectează la un televizor, astfel încât preșcolarii pot pedala și se pot plimba jucând jocuri cu litere, numere, culori, forme și animale. Videoclipul prezintă diferite aventuri rutiere, cum ar fi muntele de matematică, lacul cu forme, câmpurile cu numere și pârâul cu litere. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani se bucură de această bicicletă inteligentă.

Copii de 9-10 ani marchează sfârşitul primului deceniu al vieţii copilului şi totodată sfârşitul copilăriei acestuia. Adolescența va începe în curând și odată cu ea o mulțime de schimbări fizice , cognitive și emoționale care vor face loc unei etape complet noi și transformatoare. Este important să promovăm în continuare practicarea sportului în această etapă, deoarece în ciuda multiplelor beneficii ale acestuia, mulți copii încep să se îndepărteze de sport atunci când intră în adolescență. Jucăriile și jocurile sportive ne vor ajuta în această sarcină. Cu cât copiii sunt mai antrenați în jocuri fizice, interactive, cu atât vor fi mai activi și sănătoși.

Masca devine din nou obligatorie în România, în anumite locuri! Alexandru Rafila a anunțat cine trebuie să poarte din no... Alertă de caniculă! Cod Portocaliu și Cod Galben, sunt prognozate temperaturi ce pot ajunge la 40 de grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x