Antena Căutare

Decizie de ultimă oră în România, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România. Cine sunt românii care vor fi testați obligatoriu, în următoarea perioadă

Numărul cazurilor de coronavirus în România continuă să crească de la o zi la alta, iar acum, la mai bine de două luni de la depistarea primului caz de infecție cu COVID-19, autoritățile au decis ca alte categorii de români să fie testate. 

Decizie de ultimă oră în România, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România. Cine sunt românii care vor fi testați obligatoriu, în următoarea perioadă
Decizie de ultimă oră în România, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România. Cine sunt românii care vor fi testați obligatoriu, în următoarea perioadă

Potrivit anunțului făcut de conf. dr. Lucia Stănculeanu, medic oncolog și șef de secție la Insistutul Oncologic din București vor fi testați mai multe categorii de români, între care pacienții oncologici asimptomatici care fac chimioterapie sau care urmează să fie supuși unor intervenții operatorii sau manevre invazive, pacienții hemodializați, dar și pacienții aflați înaintea unei proceduri de transplant și donatorii de organe.

Când va relua ANAF popririle! Cât timp le rămâne datornicilor până vor fi nevoiți să plătească

Conform medicului conf. dr. Lucia Stănculeanu, vor fi testate următoarele categorii de români:

  • Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant — 2 teste la 24 de ore interval.
  • Pacienți asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos la internare în spital — 2 teste la 24 de ore interval.
  • Pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie — de 2 ori pe luna.
  • Pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive.
  • Hemodializați simptomatici.
  • Hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, 2 testări, la 6-7 zile interval între ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați în sesiuni separate de restul pacienților
  • Gravidele asimptomatice care se afla în carantină/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat.
  • Personalul de îngrijire din cămine de bătrâni — de 2 ori pe lună.

„Am declarație, frate! Cum să-mi dai 10.000 de lei amendă”?! Scandal uriaș, în plină stradă! Polițiștii au pus la pământ un tânăr, la Galați

Această decizie vine după ce numeroase cazuri de coronavirus s-au înregistrat în rândul pacienților care fac dializă în centre de dializă și în căminele de bătrâni.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus se apropie de 900

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 392 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.142 de persoane. Alte 20.841 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până astăzi, 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate și externate.

„Am declarație, frate! Cum să-mi dai 10.000 de lei amendă”?! Scandal uriaș, în plină stradă! Polițiștii au pus la pământ... Orașul în care românii se pot testa, la cerere, pentru COVID-19. Atenție, NU gratuit! Ce sumă trebuie să scoatem din buz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x