Antena Căutare

Cine sunt membrii delegațiilor rusești și ucrainene care vor participa la negocierile de pace din Belarus

Delegațiile rusești și ucrainene se vor întâlni la granița ucraineano-belorusă pentru a negocia pacea, astăzi, 28 februarie 2022. Iată cine sunt membrii care vor reprezenta cele două țări.

colaj-volodimir-zelenski-vladimir-putin Galerie
Delegațiile rusești și ucrainene se vor întâlni la granița ucraineano-belorusă pentru a negocia pacea, astăzi, 28 februarie 2022 | Getty

Atacurile din Ucraina continuă și în cea de-a cincea zi de război, chiar înaintea de negocierile ruso-ucrainene. Delegațiile rusești și ucrainene se vor întâlni la Gomel, locul în care vor negocia pacea dintre cele două state.

"Aleksandr Lukaşenko şi-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele şi rachetele staţionate pe teritoriul Belarusului vor rămâne la sol pe toată durata călătoriei, negocierilor şi întoarcerii delegaţiei ucrainene”, a scris Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, pe rețelele sociale.

Cine sunt membrii delegațiilor rusești și ucrainene

Delegațiile rusești și ucrainene sunt deja în drum către punctul de întâlnire. Delagația rusească este condusă de Medinski alături de viceministrul Afacerilor Externe Andrei Rudenko, ambasadorul rus în Belarus, Boris Grizlov, şi şeful comitetului pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat, Leonid Slutski, conform click.ro.

Citește și: Coreea de Nord ar fi reluat testele cu rachete, în timp ce atenția lumii se concentrează pe războiul dintre Rusia și Ucraina

Mikola Tochitski este cel care va reprezenta Ucraina la negocierile de la Gomel, alături de ministru adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, fostul ambasador ucrainean în cadrul Uniunii Europene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia

Volodimir Zelenski a refuzat oferta primită de la Kremlinului în ceea ce privește negocierile dintre Ucraina și Rusia în Belarus, dar a declarat că este deschis unor negocieri în zone care nu reprezintă un pericol.

Citește și: Ce este și cu ce se ocupă Anonymous, gruparea de hackeri care a declarat ”război cibernetic” Rusiei. De ce poartă faimoasa mască

„Rezultatul unei conversații cu Alexander Lukașenko. Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu rușii fără condiții prealabile la granița ucraineano-belorusă, în zona râului Pripyat.”, a comunicat președintele Ucrainei pe contul de Facebook, după ce a purtat o discuție cu președintele Belarusului.

România oferă ajutor Ucrainei

În urma invaziei rusești din Ucraina și a situațiilor dificile în care sunt puși ucrainenii, Klaus Iohannis a luat decizia de a oferi a doua tranșă de ajutor țării care este implicată într-un război direct cu Rusia.

"România se alătură partenerilor săi și susține noile sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Ajutor umanitar și militar suplimentar din partea României urmează să fie trimis în Ucraina", a fost mesajul președintelui României.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Klaus Iohannis a anunțat pe Twitter că Guvernul din România va trimite Ucrainei o a doua tranşă de ajutoare. Aceștia vor primi combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente, în valoare totală de 3 milioane de euro, conform purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia. Unde se vor întâlni delegațiile țărilor... Volodimir Zelenski, nou mesaj important din miezul războiului. Președintele Ucrainei cere ca țara să fie primită de urge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x