Căutare Live

Cod galben de ploi în 18 județe! Ce au anunțat meteorologii pentru perioada următoare

Recent, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vreme rea. Potrivit specialiștilor, va ploua puternic în18 județe. Până când este valabilă avertizarea?

Recent, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vreme rea. Potrivit specialiștilor, va ploua puternic în18 județe. Până când este valabilă avertizarea?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de ploi, valabilă din această după-amiază până sâmbătă dimineață în 18 județe, iar în același timp a prelungit cu 24 de ore informarea meteo de vreme rece pentru întreaga țară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 22 septembrie, ora 15:00 — 23 septembrie, ora 10:00, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna, precum și în zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 25 de litri/metrul pătrat și, izolat, 50 de litri/metrul pătrat.

Pe de altă parte parte, ANM a prelungit informarea meteo de vreme rece, valabilă pentru toate regiunile, până sâmbătă, la ora 21:00. Astfel, în zonele de munte, precum și în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat, vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 — 25 l/mp, potrivit Agerpres.

De asemenea, vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intra-carpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45 — 55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h.

Fostul director ANM, Ion Sandu, previziune sumbră pentru iarna aceasta:,,Vom avea o iarnă grea, ca în 2012"... Un bărbat a fost călcat de tramvai, în București. Două ambulanțe SMURD și Detasamentul Special de Salvatori au ajuns la ...
Parteneri
Haine care avantajează minionele. Ce să porți ca să pari mai înaltă
Nu este nimic greșit să fii minionă. E important să apreciem fiecare femeie în parte și suntem de acord cu asumarea și pozitivitatea corpului. E foarte important să te iubești așa cum ești. Dar suntem diferite și dacă nu ai înălțimea dorită, iată o listă cu haine care avantajează minionele.
Catine.ro
Ultimele știri