Antena Căutare

Alertă de maximă importanță! Cod portocaliu de inundații în țară! Ce județe se află în pericol, în următoarele ore

O alertă de Cod portocaliu de inundații a fost emisă, vineri dimineață, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru șase județe din țară.

O alertă de Cod portocaliu de inundații a fost emisă, vineri dimineață, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru șase județe din țară.

Potrivit hidrologilor, până la ora 15:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe unele râuri din bazinele hidrografice: Siret - afluenţii mici aval confluenţă Bistriţa - amonte acumularea Bereşti, Bistriţa - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval Straja, respectiv Tazlău - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Neamţ şi Bacău).

Totodată, fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi pe unele râuri din bazinele hidrografice: Siret - afluenţii mici aval confluenţă Bistriţa - amonte acumularea Bereşti, Tazlău - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Tazlăul Sărat.

Până la ora 10:00, se mai află în vigoare o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârlad - bazin superior amonte S.H. Negreşti şi afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Negreşti (judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi). Şi în această zonă, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi pe afluenţii Bârladului aferenţi sectorului aval confluenţa cu râul Berheci.

Potrivit prognozelor INHGA, până la ora 14:00, vor fi în vigoare alte două Coduri galbene de inundaţii valabile pe râuri ce traversează şapte judeţe din zona Moldovei. Astfel, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râul Moldova - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Moldoviţa (judeţele Suceava, Neamţ şi Iaşi).

Fenomene hidrologice similare sunt prognozate până la ora 16:00 şi în bazinele hidrografice: Bârlad - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Siret - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Bârlad, şi Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).

Un alt copil a dispărut din Caracal! Naidin Denis a plecat de la școală și de atunci nu a mai fost văzut. Părinții îl ca... O companie aeriană intră în GREVĂ! În ce zile s-au modificat zborurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x