Antena Căutare

Cod Rosu de radiatii la munte si la mare! Vezi zonele afectate!

Cea mai lunga zi din an vine cu un indice al radiatiilor UV pe masura. Si la munte si la mare este "cod rosu" de radiatii, iar medicii spun ca ar fi mai bine sa ne ferim de soare.

Desi vremea pare ideala pentru plaja, la un indice UV de 8,6 la Constanta si Mangalia, medicii recomanda oamenilor sa ramana la adapost de razele soarelui. Cei care ajung pe plaja intre orele 11 si 16 isi risca sanatatea, chiar daca folosesc produse protectoare. La acest nivel de radiatii, exista riscul deteriorarii ireversibile a pielii si ochilor.

Pentru cei care sunt obligati sa iasa din casa, medicii recomanda haine largi si care acopera cat mai multa piele, crema cu factor de protectie ridicat, multa apa si neaparat ceva care sa acopere capul.

Temperatura la malul marii nu depaseste astazi 28-29 de grade , iar vantul adie cat sa faca plaja mai ademenitoare. Efectele soarelui se vad insa si ochiul liber.

Medicii spun ca, mai ales in cazul copiilor, efectele radiatiilor pot fi extrem de grave. Iar parintii nu ar trebui sa-i expuna pe cei mici nici la orele sigure fara protectie adecvata.

In toata tara, indicele de radiatii este extrem de ridicat. Este Cod Rosu in mai multe judete, printre care si Constanta.

Nu numai la malul marii sunt insa probleme cu soarele. In Braila, Brasov, Bucuresti Criaova si Galati indicele radiatiilor a trecut deja peste pragul de 8 unitati. Iar acolo unde este putin mai scazut, nu putem vorbi despre un soare tocmai bland.

Meteorologii spun ca, in urmatoarele zile, temperatura va depasi 30 de grade in cele mai multe zone ale tarii. In aceste conditii se asteapta ca si indicele UV sa ajunga chiar la nivelul de 10 unitati.


sursa: Antena3.ro

foto: yogasavy.blogspot.com

Autorii jafului de la Urziceni au fost prinsi... Tramvaiul 34 - cea mai lunga linie din Bucuresti: Calea Vitan - Bd. Ghencea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x