Antena Căutare

Compozitorul Temistocle Popa, evacuat din casa la 91 de ani

Compozitorul Temistocle Popa s-a trezit evacuat din casa. La peste 90 de ani, unul dintre cei mai iubiti artisti trece printr-o incercare chinuitoare. Se tine insa drept si nu cerseste nici mila, dar nici respectul care i s-ar cuveni. Se muta in alta casa si plateste chirie dintr-o pensie umilitoare pentru un artist atat de mare.

Desi e cu lucrurile in strada, compozitorul isi pastreaza mandria care l-a caracterizat toata viata. Refuza sa vorbeasca despre incercarea prin care trece.

Pentru Temistocle Popa, calvarul a inceput din ianuarie. Atunci a fost somat sa plece din casa. Apartamentul in care locuia fusese revendicat de fostii proprietari.

Proprietarul care l-a evacuat i-a oferit o locuinta in Dorobanti, insa nu s-a stiut ca e revendicabila.

Jumatate de an, a facut tot posibilul sa-si pastreze casa in care a compus in ultimul deceniu. Insa, luni s-a trezit cu executorul judecatoresc la usa. Noii proprietari i-au dat timp doar sa-si faca bagajele.

Prietenii au incercat sa-l ajute dar, cu demnitate, marele compozitor a preferat sa se descurce singur, fara sa-i mai ingreuneze si pe altii cu grijile lui. Asa ca acum isi cauta un apartament pe care sa si-l permita.

Pentru o perioada, Temistocle Popa va locui impreuna sotia intr-un apartament modest. Dar e numai ceva temporar, pentru ca nu stiu cat timp si-l pot permite.

FOTO: Intact Images

Sorin Blejnar: "Eu sunt un om integru, un om onest si pot sa stau cu verticalitate in fata justitiei"... Inselatorii cu locuri de munca in Israel: Politia a descins la o grupare condusa de Nati Meir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x