Antena Căutare

Comunele declarate orase in 2004 nu au inca apa curenta sau canalizare

De sapte ani sunt oraseni cu acte si totusi traiesc ca acum un secol. Satele declarate oras in 2004, pe cand ne straduiam sa impresionam Uniunea Europeana, isi doresc astazi sa revina la zona rurala.

Promisiunile guvernantilor au ramas desarte. Canalizarea, apa curenta si asfaltul n-au ajuns la taranii deveniti oraseni, in schimb, platesc taxe de doua ori mai mari ca inainte si asta ii enerveaza peste masura.

Orasul Flamanzi. Case cat vezi cu ochii, un palc de blocuri innegrite de vreme, drumuri proaste si nici macar o palma de trotuar. Oamenii isi duc viata asa cum o fac din mosi-stramosi infrunta zilnic namolul pana la genunchi.

Putin mai jos, alt oras, acelasi scenariu. Brosteniul ar putea ajunge, cu putina bunavointa, statiune. Drumurile proaste, dezinteresul autoritatilor si lipsa locurilor de munca fac insa imposibila dezvoltarea localitatii. Blocurile din centru au ajuns suport pentru hainele intinse la uscat.

Cele peste treizeci de localitati declarate oras in 2004, traiesc si o altfel de drama. Nu mai pot primi bani europeni pentru zone rurale din cauza urbanizarii de fatada. Iar fondurile pentru oras nu le pot accesa pentru ca nu au suficienti locuitori.

Cod galben de furtuna! Vezi zonele vizate!... Loto 6/49: Report de peste opt milioane de euro. Vezi numerele extrase!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x