Antena Căutare

Concluziile anchetei de la CFR2: Se lucreaza intr-un mediu impropriu Conditiile de sterilizare nerespectate

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a prezentat concluziile anchetei desfasurate la spitalul CFR2 din Capitala. Potrivit acestuia, verificarile au scos la iveala faptul ca personalul medical isi desfasoara activitatea intr-un mediu impropriu si ca instrumentar se lucreaza cu sterilizare indoielnica.

"Nu au fost respectate conditiile de igienizare specifice blocului operator. (...) S-a constatat existenta reala a unui risc de contaminare a instrumentarului", a declarat ministrul Sanatatii.

Cseke Attila sustine ca perfuziile nu sunt aplicate corect si ca nu exista un plan de masuri impotriva raspandirii infectiilor.

Ministrul a mai precizat ca cele doua interventii de la CFR2 au fost efectuate de catre doi medici cu rang diferit.

Raportul comisiei de evaluare urmeaza sa fie trimis la Ministerul Transporturilor, in subordinea caruia se afla unitatea spitaliceasca, precum si la Colegiul Medicilor din Romania.

Evaluarea vine dupa ce doua paciente au contractat o infectie puternica in urma unei interventii chirurgicale si au ajuns in stare grava la Spitalul Municipal din Bucuresti.

In prezent, starea de sanatate a Ameliei Antoniu s-a imbunatatit si ar putea fi mutata de la Terapie Intensiva. Cealalta pacienta, Alice Preda se afla, insa, in continuare in coma indusa.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a anuntat, joi, ca va verifica achizitiile de medicamente si produse medicale din toate spitalele, in special in unitatile CFR. Decizia este o consecinta a scandalului de la Spitalul CFR2.

Pensionari pe banda rulanta la Curtea Suprema... Proiectul de lege privind eutanasierea cainilor vagabonzi din Bucuresti, pe masa CE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x