Antena Căutare

Conducerea PICCJ: Orice modificare adusă pensiilor de serviciu şi/sau remuneraţiei magistraţilor şi personalului auxiliar de specialitate le-ar afecta statutul, cu încălcarea independenţei acestora, precum şi securitatea activităţii judiciare

Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie afirmă că orice modificare adusă pensiilor de serviciu şi/sau remuneraţiei magistraţilor şi personalului auxiliar de specialitate le-ar afecta statutul, cu încălcarea independenţei acestora, precum şi securitatea activităţii judiciare. Totodată, conducerea PICCJ subliniază că va face orice demers legal pentru a susţine actualele reglementări.

Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri, că, având în vedere propunerile legislative privind abrogarea pensiilor speciale şi modificarea calculului remuneraţiei, aflate în procedură avansată de legiferare în Camera Deputaţilor, îşi exprimă în mod ferm poziţia cu privire la imperativul respectării de către puterea legislativă şi executivă a independenţei magistraţilor şi a personalului auxiliar de specialitate din cadrul sistemului judiciar, fiind de datoria celor două puteri să asigure resursele adecvate care să le permită acestora să-şi îndeplinească atribuţiile în mod corespunzător.

Conform sursei citate, în mod constant Curtea Constituţională a statuat că stabilitatea financiară a personalului din sistemul de justiţie reprezintă una din garanţiile independenţei justiţiei, constatând că: „statutul constituţional al magistraţilor impune acordarea pensiei de serviciu, ca o componentă a independenţei justiţiei, garanţie a statului de drept, prevăzut de art. 1 alin.3 din Legea fundamentală (Decizia C.C.R. nr. 873/2010)”.

"Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie subliniază cu fermitate că orice modificare adusă pensiilor de serviciu şi/sau remuneraţiei magistraţilor şi personalului auxiliar de specialitate este de natură a le afecta statutul - cu încălcarea independenţei acestora - precum şi securitatea activităţii judiciare şi arată, totodată, că va efectua orice demers legal pentru a susţine actualele reglementări", scrie în comunicatul Ministerului Public.

Sursa : news.ro

Sirenele antiaeriene au sunat la Timișoara! Moment cutremurător, la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989... Cumpănaşu: DIICOT a cerut familiei să ridice certificatul de deces pe numele Alexandrei Măceşanu. Refuzăm să ridicăm un...
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar...
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023. Racii primesc vești importante. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023 anunță că nativii din zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Beneficiile consumului de avocado. Este recomandat să îl integrezi în alimentația ta
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x