Antena Căutare

Continua chinul vaduvei care are grija de noua copii. Micutii bolnavi sunt refuzati de medici

Chinul femeii din Piatra Neamt, careia i-au ramas in grija noua copii dupa moartea sotului, este departe de a se fi terminat. De cateva zile, bate la usa medicilor de familie in cautarea unui ajutor pentru micutii bolnavi. Pana acum, a primit doar refuzuri si usi trantite in nas. Si nici macar o privire pentru copiii aflati in necaz.

Femeii care-si creste intr-o saracie lucie cei noua copii, cinci ai ei si patru nepoti, i s-a spus ca nu mai este loc pentru cei mici la niciun medic de familie dintre cei la care a apelat. Ii hraneste cu turte din apa si faina si n-are bani de medicamente. In urma cu doua saptamani, aflam cum ii trateaza cu leacuri babesti.

De-atunci, incearca sa ii puna pe picioare pe copilasii bolnavi. N-au bani. Prin urmare, nu gasesc nici intelegere. A batut disperata la usa a patru medici de familie din Piatra Neamt. Acelasi raspuns: nu sunt locuri, fara alte explicatii. Chiar daca una dintre fetite e in stare critica. Are noua luni si cantareste doar cinci kilograme.

Cateva ore mai tarziu, reporterul Observator a batut la usa acelorasi medici. Raspunsul a fost tot unul negativ. Asta desi documentele de la Casa de Sanatate arata ca o parte din membrii familiei figureaza inca pe listele acestui medic. Alt doctor, alte explicatii: “Ala de cinci luni, eu un an il duc in spate. Apare ceva, mortalitate infantila. Si atunci eu fac selectia”.

O selectie in fata careia oamenii saraci nu au nicio sansa. “Ca obligatie contractuala nu poate refuza inscrierea pe lista unui copil la soclicitarea apartinatorului sau a parintelui”, spune directorul CAS Neamt, Magda Spanoiu.

Legea lasa loc refuzului atata vreme cat sanctiunile sunt blande. In cazul in care medicul invoca numarul prea mare de pacienti. “Nu este o limitare superioara, dar medicii sunt penalizati peste un anumit numar de pacienti, peste 2.200”, mai precizeaza Magda Spanoiu

Cu un avertisment sau cel mult 20%din veniturile ce i se cuvin in functie de numarul de pacienti. O situatie fara iesire pentru familia Gradinaru din Neamt, care a induiosat o tara intreaga dupa ce a fost prezentata la Observator. O boala cumplita i-a furat acestrei femei sotul, iar celor cinci copii si patru nepoti, singurul sprijin.

Ginecologii romani efectueaza avorturi ilegale pe bani grei... Traseul celor 50 de kilograme de cocaina capturate in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x