Antena Căutare

Noul tip de coronavirus face ravagii în Europa. Peste 7.000 de persoane, din aproape 30 de țări, au fost infectate. Câte decese s-au înregistrat

Noul tip de coronavirus a făcut ravagii în China, iar acum se răspândește cu repeziciune în zeci de țări din Europa, unde s-au înregistrat peste 12.000 de cazuri, dintre care 400 de decese. 

Noul tip de coronavirus face ravagii în Europa. Peste 7.000 de persoane, din aproape 30 de țări, au fost infectate. Câte decese s-au înregistrat
Noul tip de coronavirus face ravagii în Europa. Peste 7.000 de persoane, din aproape 30 de țări, au fost infectate. Câte decese s-au înregistrat

Conform Daily Mail, noul tip de coronavirus a fost confirmat în nu mai puțin de 27 de țări din Europa, iar experții se tem că numărul persoanelor infectate ar putea să crească cu repeziciune.

Până acum, la nivel european s-au înregistrat 12.000 de cazuri, dintre care 400 de decese. Iar cea mai afectată zonă este Italia, unde peste 7.000 de persoane au fost infectate, iar 366 dintre acestea au murit.

Coronavirus în România - LIVE TEXT. Măsuri de urgență luate de autorități. Școlile, închise pentru o săptămână

Printre zonele roșii din Europa se numără Franța, care are 1 209 cazuri, dintre care 19 decese, dar și Spania, cu 673 de cazuri și 17 decese. Situația nu este bună nici în Germania, unde s-au înregistrat 1 12 cazuri, dar, deocamdată niciun deces.

De asemenea, printre țările în care numărul de infecții cu noul tip de coronavirus a depășit câteva sute se numără și Elveția, unde sunt 337 de cazuri, Marea Britanie, cu 280, Olanda, 265, Suedia, cu 203, Belgia, 200, Norvegia, 176, Austria, 104.

La polul opus, cele mai puține cazuri s-au înregistrat în Bosnia și Herțegovina, unde sunt 3 persoane infectate, Bulgaria și Slovacia, 4, Belarus, 6, iar Ungaria, 7.

Aglomerația de la metrou, problema pentru care autoritățile caută soluții pentru prevenirea răspândiri noului coronavirus. ”Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm"

La nivel mondial, 110 000 de persoane au fost infectate și peste 3800 de persoane au murit din pricina COVID-19, multe dintre acestea fiind în China.

16 milioane de persoane din Italia, în Carantină

O mare parte din nordul Italiei a fost plasat în carantină, inclusiv capitala financiară a țării, Milano. Este vorba despre o zonă în care locuiesc în jur de 16 milioane de oameni.

Întreaga Lombardie și încă 14 provincii din regiunile Piemont, Veneto, Emilia Romagna și Marche sunt în carantină până pe 3 aprilie. Nu se intră și nu se iese decât în situații serioase și care nu pot suportă amânare. Măsurile afectează inclusiv Milano, Veneția și stațiunile de schi. Dacă până acum erau afectați de astfel de măsuri în jur de 50.000 de oameni, acum zona roșie cuprinde o populație de aproximativ 16 milioane. Decretul a fost semnat la 2 noaptea de premierul Giuseppe Conte.

Femeia infectată cu coronavirus din București lucrează la OSIM. Toți angajații sunt testați de autorități... Coronavirus în România. Apel de ultimă oră către populație: ”De Paște, românii să stea acasă sau să călătorească în țară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x