Antena Căutare

Armata Română ridică un spital mobil, din corturi medicale și containere. Ne pregătim pentru cel mai negru scenariu al pandemiei de coronavirus

România luptă cu toate armele împotriva coronavirusului. În acest război invizibil, armata s-a mobilizat şi ridică primul spital mobil format din corturi medicale şi containere. Între timp, secţiile spitalelor se închid, rând pe rând.

COVID 19 e un inamic greu de combătut pentru că nu ştim exact amploarea dezastrului. Specialiştii avertizează că realitatea ar putea fi chiar şi de zece ori mai gravă decât arată cifrele oficiale.

„Pentru fiecare caz pe care pe care îl avem putem spune că avem de aproximativ 10 ori mai multe cazuri neconfirmate în Statele Unite.

Studiul pe care l-am făcut a fost pentru cazul Chinei. Pe baza lui am construit un model matematic şi l-am confruntat cu date, date despre mişcare, date despre numărul de infecţii, şi am ajuns la concluzia că doar unul din 7 oameni din China era documentat.

Ceilalţi sunt, cel mai probabil, persoane care sunt infectate dar manifestă doar simptome uşoare.

Înţelegem prin asta simptome pe care le avem iarna, când răcim, luăm ceva medicamente, ceva ibuprofen, dar ne continuăm activităţile în mod normal.

Folosim transportul în comun, mergem la muncă, la cumpărături, la film, la restaurant şi, astfel, împrăştiem aceste virusuri, virusuri respiratorii comne în societate”, a spus Jeffrey Shaman, director Facultatea de Politici Publice, Universitatea Columbia

În Dolj, 23 de angajați ai spitalului din Filiași sunt izolați la domiciliu, după ce au intrat în contact cu un pacient care, între timp, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Acum, autoritățile locale fac anchetă pentru a identifica și alte persoane care au avut de-a face cu bărbatul de 67 de ani.

Minciuna ce a împrăștiat teama printre români: „Nimeni nu va putea fi pe stradă”. MAPN, reacție vehementă: „Este în tota... Cum e să priveşti în ochi un om bolnav de coronavirus: „Un om speriat, un om care nu ştia ce avea să se întâmple”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x