Antena Căutare

Alertă! Virusul Covid-19 a suferit mutații, iar tulpina din Europa e mult mai contagioasă în prezent

România se pregăteşte de relaxare. Dar un studiu recent provoacă îngrijorare peste tot în lume. Virusul a suferit mutaţii, iar tulpina care circulă în prezent, pe continent dar şi peste Ocean, ar fi mult mai contagioasă.

Mai mult, cercetările de până acum pentru un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi în zadar. Italia, Spania, Statele Unite, cele mai greu lovite ţări de pandemie, revin treptat la normalitate după două luni de carantină.Încurajaţi de numărul de cazuri în scădere şi în aşteptarea unui vaccin, guvernele au repornit economia.

Semnal de alarmă al cercetătorilor din SUA: Virusul a suferit mutații

Din Los Alamos, New Mexico, o echipă de cercetători trage, însă, un semnal de alarmă. Pericolul este departe de a fi trecut. Virusul a suferit mutaţii şi în loc să îi imunizeze pe supravieţuitori îi face mai vulnerabili la reinfectare: "Suntem îngrijoraţi că mutaţia produsă în această nouă formă a virusului va fi o problemă pentru vaccinurile actuale".

Citește și: Virusul Covid-19 a fost făcut într-un laborator din Wuhan, spun americanii. SUA susțin că au "dovezi semnificative"

În România, până în prezent, 5788 de oameni s-au vindecat

INSP şi Ministerul Sănătăţii susţin că niciunul nu s-a reinfectat.

Bazat pe analiza computerizată, studiul este contestat şi de cercetători din alte ţări. Chiar autorii lui recunosc că este nevoie ca cercetarea să fie aprofundată. Mutaţia poate, însă, periclita munca celor care caută un vaccin împotriva coronavirusului. Cei mai mulţi cercetători folosesc o secvenţă a virusului izolată la începutul pandemiei, în China.

Citește și: „Eu am adus COVID-19 în Europa, în decembrie!” Posibilul „pacient zero” rupe tăcerea! Cum a fost infectat și ce simptome a avut?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă retestarea pneumoniilor suspecte de la finalul lui 2019 după ce Franţa a descoperit că a tratat încă din decembrie un pacient infectat cu noul coronaviru.

Orban, reacție după ce amenzile din starea de urgență ar putea fi anulate: "Sunt șocat! CCR este de partea celor ca... Ea este eleva din Vaslui care a trimis o scrisoare emoţionantă primarului din localitate. Fata mai are alți șapte frați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x