Antena Căutare

Alertă! Covid-19 nu afectează doar plămânii: ”Coronavirusul atacă inima și îi slăbește mușchii”. Medicii sunt uluiți de evoluția virusului

Virusul atacă inima, îi slăbește mușchii și îi perturbă ritmul, sunt noile detalii îngrijorătoare pe care medicii din Statele Unite le-au constatat la ultimii pacienți tratați de coronavirus. Aceștia susțin că virusul Covid-19 se dovedește mult mai impredictibil decât se credea la început.

Alertă! Covid-19 nu afectează doar plămânii: ”Coronavirusul atacă inima și îi slăbește mușchii”. Medicii sunt uluiți de evoluția virusului Galerie
Medicii susțin că virusul Covid-19 nu afectează doar plămânii | Profimedia

Evoluția virusului ridică numeroase semne de întrebare chiar și pentru medicii care au tratat până în prezent pacienți de coronavirus, la nivel mondial.

Covid-19 nu este un simplu virus respirator

Medicii spun că nu este un simplu virus respirator. Atacă foarte brutal rinichii, astfel încât multe spitale nu mai fac față cu aparatele pentru dializă. Atacă și sistemul nervos, afectează gustul și mirosul și inflamează vasele de sânge, notează Antena 3.

”Chiar dacă evoluția virusului este incertă, lucrul ăsta îl știm, vorbim de cazuri severe. În aceste cazuri e vorba despre afectare multiorganică. Într-adevăr, acolo și inima și rinichii și o afectare cerebrală, pe lângă afectarea pulmonară.

Citește și: Un copil de patru ani, diagnosticat cu cancer, a învins coronavirusul și a ieșit la plimbare. Tatăl lui, emoționat: ”A fost fantastic. E un munte de curaj!”

Aceste lucruri se întâmplă rar, pentru că formele severe sunt într-un procent de 10%. Ceilalți 90% nu au aceste complicații, pot avea o afectare pulmonară care se poate rezolva de obicei.

Așa cum știam până acum, în momentul în care vorbim despre persoane în vârstă și bolnavi cardiaci, riscul e categoric mai mare de a face o formă severă. Doar 1-2% sunt pacienți tineri.”, a explicat doctorul Andrei Marinescu, pentru sursa citată.

Admiterea la liceu se schimbă total. Testele grilă la limba română şi matematică, anulate și înlocuite cu o medie, la Co... Braşov: Cinci jandarmi sunt infectaţi cu Covid-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x