Antena Căutare

Cristian Preda: Amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen din cauza romilor ar fi o absurditate

Restrangerea libertatii de miscare a romilor din Romania de catre Franta este inacceptabila si pedepsirea tuturor romanilor prin amanarea intrarii in spatiul Schengen ar fi absurda si prost vazuta, a declarat europarlamentarul Cristian Preda, intr-un interviu acordat publicatiei franceze Liberation.

"Nu trebuie sa jucam ping-pong cu oamenii acestia, plimbandu-i intre Franta si Romania, indiferent ca sunt in catuse sau ca li se dau bani. Nu se poate rezolva problema in acest fel. Trebuie gasita calea increderii si a cooperarii", a declarat Cristian Preda.
Europarlamentarul a mai afirmat ca o amanare a intrarii Romaniei in spatiul Schengen, programata in martie 2011, din cauza problemei romilor ar fi absurda. "Nu ar fi deloc bine sa fie pedepsiti toti romanii, ar fi absurd si foarte prost vazut", a adaugat Preda.

Liberal-democratul a precizat ca romii nu trebuie confundatii cu romanii. "Trebuie evitate formulele simpliste. Nu intrarea Romaniei in Europa e problema. Venirea romilor in Vest e un fenomen anterior anului 2007, producandu-se in anii '90. Pe de alta parte, nu confundati romii si romanii, amalgamarea nu e deloc apreciata".
Preda a mai tinut sa precizeze ca toate guvernele din interiorul Uniunii Europene se confrunta cu problema delincventei in randul romilor si ca "responsabilitatea e impartita". "Responsabile nu sunt numai guvernele care au o voce mai firava in Europa", a concluzionat europarlamentarul.

Foto: Intact Images
IMAGINI SOCANTE! Catelusi omorati de doi copii... Terenuri la jumatate de pret...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x