Antena Căutare

Criza: Peste 73% dintre romani au renuntat sa mearga la medic in 2010

Conform datelor unui studiu realizat de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), peste 73% dintre romani au renuntat in 2010 sa mearga la medic din cauza costurilor pe care le implica o astfel de vizita.

Potrivit studiului, femeile au renuntat mai usor la ingrijirea medicala de care aveau nevoie la un moment dat, 74,9% dintre respondente declarand ca nu au consultat un medic specialist din motive financiare.

De asemenea, 89,4% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15-24 de ani nu au mers la medic atunci cand au avut nevoie.

La polul opus, cel mai greu sunt dispuse sa renunte la ingrijire medicala persoanele cu varsta intre 35 si 49 de ani. Aproape trei sferturi dintre respondenti (70,2%) au declarat ca nu au vizitat medicul atunci cand au avut nevoie, din ratiuni economice.

La nivel european, Romania se situeaza printre ultimele locuri la capitolul cheltuieli cu sanatatea per capita, alocand 600 de euro, in timp ce media europeana este de 1.800 de euro, informeaza Mediafax.

Romania se afla pe ultimul loc in Europa si in ceea ce priveste procentul din PIB alocat Sanatatii (3,6%), de doua ori mai mic decat media europeana si de trei ori mai mic decat Franta, care se afla in fruntea clasamentului, alocand peste 9% din PIB.

Salarii umilitoare pentru functionarii publici din Bihor: 200 de ron pe luna... Marian Vanghelie, bucuros de ideea infiintarii unui liceu in limba romani in Sectorul 5...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x