- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Institutul Național de Sănătate Publică avertizează că temperaturile ridicate și valurile de căldură care urmează după ploile abundente favorizează apariția anumitor boli, dintre acestea făcând parte și virusul West Nile, care se transmite prin înțepătura de țânțar, potrivit insp.gov.ro.
Citește și: Țânțari purtători de West Nile, depistați în patru sectoare ale Capitalei. Medicii trag un semnal de alarmă
Recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile
Astfel, Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile.
- Evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
- Utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
- Utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
- Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă prin intermediul plaselor de protecție la ferestre;
- Asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
- Îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că, din data de 3 iunie, când a început perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile a fost înregistrat un caz de infectare, acesta fiind înregistrat în Bucureşti, mai transmite sursa citată.
Un bărbat din București, primul caz de infecție cu virusul West Nile
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat un prim caz confirmat de infecție cu virusul West Nile de când a început perioada de supraveghere a infecţiei, și anume din data de 3 iunie 2024.
Potrivit comunicatului de presă al Instituției, persoana infectată ar fi un bărbat din municipiul București care face parte din grupa de vârstă 60 - 69 de ani.
Deși în multe cazuri persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome, există și câteva situații în care cei mai puțin norocoși se confruntă cu febră mare, dureri de cap, vărsături, sensibilitate crescută la lumină, dar și stare generală alterată.
Medicii trag un semnal de alarmă, avertizând populația cu privire la faptul că uneori există cazuri în care pacienții ajung să facă meningo-encefalită, fiind nevoiți să se interneze la terapie intensivă.
Amenzi usturătoare pentru șoferii care transportă cu mașina animale de companie. Ce riscă dacă nu respectă această regul... Ce să faci dacă te înțeapă meduza mov, noul pericol de pe litoralul românesc. Măsuri de prim ajutor până la sosirea medi...