Antena Căutare

Cum să te protejezi de infectarea cu virusul West Nile transmis de țânțari. Ce recomandă Institutul Național de Sănătate Publică

Institutul Național de Sănătate Publică are o serie de recomandări pentru oameni, prin care să se protejeze împotriva infectării cu acest virus.

Institutul Național de Sănătate Publică avertizează că temperaturile ridicate și valurile de căldură care urmează după ploile abundente favorizează apariția anumitor boli, dintre acestea făcând parte și virusul West Nile, care se transmite prin înțepătura de țânțar, potrivit insp.gov.ro.

Citește și: Țânțari purtători de West Nile, depistați în patru sectoare ale Capitalei. Medicii trag un semnal de alarmă

Recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile

Astfel, Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile.

Articolul continuă după reclamă
  • Evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
  • Utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
  • Utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
  • Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă prin intermediul plaselor de protecție la ferestre;
  • Asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
  • Îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că, din data de 3 iunie, când a început perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile a fost înregistrat un caz de infectare, acesta fiind înregistrat în Bucureşti, mai transmite sursa citată.

Citește și: Un bărbat din București, primul caz de infecție cu virusul West Nile. Ce recomandă Institutul Naţional de Sănătate Publică

Un bărbat din București, primul caz de infecție cu virusul West Nile

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat un prim caz confirmat de infecție cu virusul West Nile de când a început perioada de supraveghere a infecţiei, și anume din data de 3 iunie 2024.

Potrivit comunicatului de presă al Instituției, persoana infectată ar fi un bărbat din municipiul București care face parte din grupa de vârstă 60 - 69 de ani.

Deși în multe cazuri persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome, există și câteva situații în care cei mai puțin norocoși se confruntă cu febră mare, dureri de cap, vărsături, sensibilitate crescută la lumină, dar și stare generală alterată.

Medicii trag un semnal de alarmă, avertizând populația cu privire la faptul că uneori există cazuri în care pacienții ajung să facă meningo-encefalită, fiind nevoiți să se interneze la terapie intensivă.

Amenzi usturătoare pentru șoferii care transportă cu mașina animale de companie. Ce riscă dacă nu respectă această regul... Ce să faci dacă te înțeapă meduza mov, noul pericol de pe litoralul românesc. Măsuri de prim ajutor până la sosirea medi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x