Antena Căutare

Zeci de cupluri vor primi bani de la stat! Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de acest sprijin financiar

Cuplurile infertile din Brașov vor fi susținute financiar de autorități să facă fertilizare in vitro. Această măsură a fost luată de curând, din dorința de a spori natalitatea, care în ultimii ani este într-o continuă scădere. 

Cuplurile infertile din Brașov vor fi susținute financiar de autorități să facă fertilizare in vitro. Această măsură a fost luată de curând, din dorința de a spori natalitatea, care în ultimii ani este într-o continuă scădere.

Așadar, cuplurile infertile din București ar putea beneficia de finanțare pentru procedurile de fertilizare in vitro, conform primarului George Scripcaru, care a declarat că va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre care prevede sprijinirea cuplurilor infertile.

Edilul a spus că a avut, în ultima perioadă, o serie de discuţii cu reprezentanţii unei asociaţii care se ocupă de probleme de fertilitate cu privire la greutăţile pe care le întâmpină cuplurile care îşi doresc copii, dar nu reuşesc acest lucru.

”Având în vedere faptul că natalitatea la Braşov este într-o continuă scădere, ceea ce ne va crea mari probleme pe termen mediu şi lung, am luat decizia de a propune Consiliului Local să aprobe, pe lângă tichetele pentru nou-născuţi, şi demararea unui program de susţinere financiară a tratamentelor de fertilizare in vitro pentru cei care au domiciliul în Braşov, începând cu anul 2019”, a spus primarul, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, vizaţi de proiect sunt cei care îşi doresc foarte mult să devină părinţi şi nu pot, respectiv cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Conform estimărilor făcute în momentul elaborării Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Braşov până în 2030, rata natalităţii în oraş va fi în continuă scădere. Conform analizei pe ultimii 3 ani - 2015, 2016, 2017 - numărul de naşteri din 2015 până în 2017 a scăzut cu aproape 12%.

E oficial! 10 milioane de lei alocați pentru Catedrala Neamului, luați din bugetul spitalelor... O femeie a crezut că a dat norocul peste ea, dar s-a ales cu o plângere penală! Habar nu avea că era filmată! S-a văzut ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x