Antena Căutare

Cursuri pentru somerii cu studii superioare, intr-un proiect european de 500.000 €

Firma de consultanta si servicii profesionale Logicons, in parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (IDRU), implementeaza proiectul „Sansa unui nou drum in cariera prin masuri active de ocupare”, destinat unui grup-tinta de 210 someri tineri si someri de lunga durata din regiunea Sud-Est. Acestia vor beneficia de sesiuni de instruire de cate o luna de zile pentru specializarea manager de proiect, destinata doar celor cu studii superioare, sau de un curs de formare in meseria de inspector de resurse umane, la care se pot inscrie si persoane care au doar diplome de bacalaureat. Toti cei instruiti vor primi diplome certificate CNFPA. Unul din obiectivele proiectului este ca 40 dintre cei pregatiti sa isi gaseascca locuri de munca in termen de sase luni de la finalizarea cursurilor.

De asemenea, organizatorii isi propun sa realizeze un ghid practic de obtinere a finantarilor nerambursabile pentru afaceri pe cont propriu, care va putea fi comandat gratuit, de toti cei interesati, de pe site-ul Logicons. Acesta va contine informatii utile atat pentru accesarea fondurilor alocate in prezent Romaniei, cat si a celor aferente urmatoarei perioade de programare. 20 dintre participantii la cursuri, cei care vor prezenta cele mai bune idei de business, vor fi sustinuti financiar in vederea materializarii afacerilor.

Confinantat in proportie de 95% din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, proiectul are o valoare totala de 2,1 milioane de lei.

Prezent astazi, la conferinta de lansare, directorul executiv al OIR POSDRU Sud-Est, Octavian Marius Banica, si-a exprimat aprecierea pentru implementatori in legatura cu faptul ca nu au asteptat virarea prefinantarii, ci au demarat proiectul din resurse proprii, inca din luna mai.

Noi, la POSDRU, avem o problema cu prefinantarea, incercam sa o relzovam, dar nu stim cand se va intampla si de aceea multumim beneficiarilor care se implica si financiar in sustinerea proiectelor", a precizat Banica.

Sursa: Financiarul

In ciuda restrictiilor, angajatorii spanioli cauta in continuare romani... Fiul lui Bercea Mondial, Laurentiu Anghel, arestat preventiv pentru 29 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x