Antena Căutare

Cursuri suspendate in scoli?

Cursurile la unele scoli si licee din cateva zone din tara ar putea fi suspendate cate doua ore, timp de trei zile saptamana viitoare, pentru ca profesorii nu si-au primit salariile pe luna trecuta. Daca dascalii nu si-au primit banii, peste 10.000 de angajati ai CFR sunt intr-p situatie mai dramatica. Oamenii vor fi trimisi in somaj in perioada urmatoare.



In timp ce profesorii nu-si mai primesc salariile, ceferistii sunt trimisi in somaj. Guvernul a finalizat lista cu numarul angajatilor care vor fi disponibilizati. Sindicalistii din CFR spun ca nu le ramane decat sa conteste decizia executivului in instanta.

Numai de la CFR Marfa vor fi disponibilizati 6.700 de lucratori. De la CFR Calatori vor pleca nu mai putin de 1.100 de angajati, in vreme ce S.C. Intretinere si Reparatii Vagoane trimite acasa 800 de muncitori. Cei disponibilizati vor primi, pe langa ajutorul de somaj, si o suma de doua ori mai mare decat salariul mediu net pe economie.

Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern prevede ca cei ramasi fara loc de munca, vor primi si un venit lunar, dupa incheierea perioadei de somaj, daca nu si-au gasit o noua slujba. Guvernul a motivat disponibilizarile prin situatia financiara dezastruoasa a companiilor CFR, provocata de criza financiara.

Peste 10.000 de angajati ai CFR vor fi disponibilizati... Exclusiv // Surpriza pentru "supermama" cu 20 de copii de 8 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x