Antena Căutare

EXCLUSIV! Dambovita: Doua familii traiesc impreuna cu copiii, intr-o saracie greu de imaginat

Un copil se joaca plangand intr-o cusca de lemn, asezata intr-un pat saracacios. Daca saracia are scuze, indiferenta, nu. Parintii spun ca nu mai au loc de munca, nu primesc ajutoare de la stat si nu au nici asigurari medicale. N-au nimic. N-au nici scuze ca isi trateaza copilul ca pe un animal de la gradina zoologica

Povestea, rupta parca din filme, are loc in comuna Ionesti din Dambovita, la familia Gheorghe. Sapte copii, dintre care doar trei, cei mai mici, au ramas cu parintii. Ceilalti traiesc la bunici. “Nu ne ajuta nimeni, avem un ajutor, 240 de lei alocatia lor si atat, nu ne ajuta nimeni”, spune mama micutilor.

In urma cu 12 ani, tatal copiilor a fost injunghiat in plaman. Dupa, nu a mai fost bun de nimic. Anul acesta ar fi trebuit sa-si dea un copil la scoala, dar nu a facut-o dintr-un motiv personal. “Am decis sa nu-l dam in clasa I, pentru ca se nimerea cu nepotul celui care m-a injunghiat pe mine”, a declarat Florea Gheorghe. O camera de cativa metri patrati le este dormitor, living, bucatarie si loc de joaca.

Alt sat, alta familia, alta casa, aceeasi drama. Aceleasi lacrimi. Alt copil. Nu pot sa-si munceasca pamantul, nu-si permit o zi fara griji. Traiesc din ajutoarele pe care le primesc de la necunoscuti, de la voluntari, de la oameni cu inima mare.

Din nefericire, in situatia lor sunt sute de familii, care nu au ce sa le dea de mancare copiilor.

Au inceput pregatirile pentru vanatoarea anuala organizata la Balc... Slujba oficiata de 800 de preoti. Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel, condus pe ultimul drum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x