Antena Căutare

De-a v-ati ascunselea cu saracia. Copilul care dormea in cusca de lemn a primit, in dar, jucarii

Ieri, un copil era tinut intr-o cusca de lemn. Acolo dormea, acolo manca, acolo se juca. Acolo se dadea intr-un leagan improvizat. Doua familii numeroase din satul Rascaieti traiesc ca in Evul Mediu. Statul nu-i ajuta cu nimic iar parintii n-au reusit sa le ofere copiilor mai mult de un acoperis deasupra capului si acela darapanat. Reprezentantii unei fundatii au vazut cazul cutremurator si le-au sarit in ajutor. Acum, jucariile primite in dar au luat locul custii de lemn

Ieri, se juca in leaganul improvizat intre stinghiile patului de lemn. Astazi este inconjurat de animalute de plus pe care nu le-a visat niciodata. Nu stie sa se bucure, pentru ca n-a primit nicioadta cadouri. Fratele lui mai mare intelege ca de maine are haine noi pentru scoala, rechizite si dulciuri. Vor dormi impreuna pe saltele noi si se vor inveli cu paturi groase. “Sunt bucuroasa. Da ce bucuroasa. Imi pare bine ca ati venit”, spune mama micutilor.

Reprezentantii unei fundatii din Germania si Crucea Rosie Dambovita au mers cu masinile incarcate de daruri la cele doua familii sarmane din satul dambovitean Rascaieti. Pentru copii, azi dimineata a fost Craciunul. Au mancat putina ciocolata ca sa le ramana si pentru maine iar ghetutele noi li se potrivesc perfect, asa ca nu vor mai degera atunci cand vin de la scoala.

A fost cu siguranta cea mai fericita zi din viata lor. Si surprize vor mai urma, de la elevii cu suflet mare, de la un liceu.

Familiile au, insa, nevoie de ajutor sustinut. Primarul spune ca stie situatia lor si ca le mai da din cand in cand ceva de mancare. Insa nu e suficient. O farfurie de mancare nu le ajunge toata viata. Asa cum nici primarul nu va fi ales pe viata, chiar daca aceste familii nu fac parte din targetul lui. “Undeva vine este a mamei, sa stiti. Nu-si da interesul pentru a fi curat in casa, a spala copiii”, a declarat Iulian Buibar, edilul comunei

Reprezentantii Consiliului Judetean au promis ca vor face presiuni la primari sa le dea acestor oameni o mana de ajutor. “Si in masura in care sunt intrunite conditiile, sa luam si o masura de plasament pentru acesti copii in cadrul institutiei. Nici din mila vecinilor nu pot trai infinit”, a precizat Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Ajutorul primit azi nu este o pomana. Este o mana de ajutor pentru niste copii care au avut ghinionul sa se nasca acolo unde incepe saracia si se termina zambetele.

EXCLUSIV! Romanii, usor de pacalit. Metoda "verigheta pierduta" este cea mai utilizata de catre infractorii di... Maria Basescu i-a facut cadou printului Carol Ferdinand o trotineta roz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x