1 iunie: ziua în care ne reîntoarcem măcar cu gândul la cei mai frumoși ani, în care ne bucurăm văzând cât de fericiți și încântați cei mici de ziua lor. Dar v-ați întrebat de ce sărbătorim Ziua Copilului pe 1 iunie, în prima zi de Cireșar?
Întâi de toate, e important să știți că Ziua Copilului are loc la date diferite în întreaga lume, pentru a sărbători copiii la nivel global. Fundamentele sunt desigur, istorice. Ziua Internaţională a Copilului a fost proclamată de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în 1925, iar apoi în 1954, 20 noiembrie a fost declarată Ziua Universală a Copilului.
Tot în acel an, 1954, UNICEF a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să sărbătorească "Ziua Copilului".
Recomandare Unicef și zi însemnată pentru apărarea drepturilor celor mici
Ziua de 1 iunie este, de fapt, Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă în prezent este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949).
Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Naţiunilor Unite. Ziua Universală promovează obiectivele prezentate în Carta pentru bunăstarea copiilor. La data de 20 noiembrie 1958, Naţiunile Unite au adoptat Declaraţia Drepturilor Copilului. Ulterior, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat Convenţia cu privire la drepturile copilului, în 1989, tot pe 20 noiembrie.
Cele mai multe țări însă celebrează Ziua Copilului pe data de 1 iunie. Alături de Romania, alte 47 de state celebrează copii la aceeași dată.
La mulți ani, copilași, și bucurați-vă la maximum de ziua voastră!
Sătenii sunt îngroziți, după ce au găsit calul mort şi căruţa făcută praf! Doi bătrâni, soţ şi soţie, au fost luaţi de v... Românii pleacă în vacanțe peste hotare! Aglomeraţie în Vama Giurgiu, timpul de aşteptare pentru autoturisme este de apro...