Antena Căutare

De vineri, incepe sa se incalzeasca. Vezi prognoza meteo!

Astazi vremea va fi insorita in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-vestice unde local va ninge spre seara. In zonele joase vor reveni conditiile de ceata asociata cu depunere de chiciura. Temperatura aerului va avea valori sub normele climatologice ale datei: maximele sunt cuprinse in general intre minus 5 si 5 grade. Vantul prinde putere in regiunile sudice si sud-vestice, si cel mai tare bate in sudul Banatului, astfel incat senzatia de rece va fi amplificata.

In Capitala e frig si astazi. In plus vantul prinde putere si va accentua senzatia de frig. Temperatura maxima nu trece de 0...1 grad. Norii vor acoperi temporar cerul si trecator vor mai fi conditii pentru cativa fulgi de zapada. Presiunea atmosferica creste usor de la 768 mm coloana de mercur, valoare deja mai mare decat cea normala, 760mm coloana de mercur.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile!

Vreme rece pentru inceput de martie si pe malul estic al Prutului. Nici la amiaza temperaturile nu trec de pragul de inghet, sunt chiar cu pana la 8 grade mai mici decat normele climatologice ale datei. Ninsorile, desi slabe nu se opresc inca, iar soarele ramane acoperit de nori toata ziua, in plus si vantul se inteteste in sud.

Norii se inmultesc miercuri in Muntii Banatului si in masivele vestice ale Carpatilor Meridionali, unde local va ninge slab. In rest soarele se arata destul de generos, dar norii trecatori tot mai aduc si cativa fulgi de zapada. Vantul prinde putere pe creste, iar la inaltimi mai mici sufla cel mult moderat. Ceata apare din nou pe vai si in depresiuni. Temperatura aerului nu se modifica semnificativ fata valorile inregistrate marti la amiaza: in continuare va fi frig, chiar ger pe timpul noptii si dimineata.

Dupa ce zile la rand riscul de avalansa a impus cod rosu la Balea Lac si Varfu Omu, miercuri vestile sunt o idee mai bune, codul a devenit portocaliu, dar si stratul de zapada a crescut la 100 cm la Varfu Omu si chiar 143 la Balea Lac. A sporit stratul de zapada si in celelalte statiuni, asa ca azi sunt 33 de centimetri de omat la Predeal si 44 la Sinaia, dar a aparut si riscul de avalansa destul de insemnat la Sinaia. Puteti schia cu siguranta la Arieseni si Straja, unde sunt 32 si respectiv 50 de cm de zapada si partia in conditii ideale.

Joi vremea ramane tot rece, iar in Moldova si in depresiunile intramontane dimineata incepe din nou cu ger si temperaturi sub minus 13 grade. La pranz valorile termice prognozate de meteorologi pornesc de la minus 3 grade in Bucovina si ajung pana la 4...5 grade in regiunile de dincolo de Carpati. Norii acopera jumatatea sud-vestica a tarii si mai ninge local in Oltenia, in Banat si pe arii restranse in Muntenia. Vantul se linisteste, iar in zonele joase, pe suprafete restranse va fi ceata insotita de chiciura.

Vremea rece joi si in Capitala, cu o maxima ce se va situa in jurul valorii de 1 grad, anunta realitatea.net. Norii vor acoperi cerul aproape toata ziua si trecator sunt conditii sa ninga slab.

Vineri se incalzeste usor in toata tara. La amiaza sunt asteptate valori termice intre 0 si 6 grade. Soarele va fi mai generos si norii mai aduc ninsori razlete doar pe la munte. In zonele joase de relief reapare ceata, pe suprafete mai extinse in timpul noptii.

Si bucurestenii vor avea parte de aproape 5 grade in termometre la amiaza. Cerul se mai limpezeste de nori, iar vantul abia va adia.

Sursa: Jurnalul National

Cererea de eliberare a lui Bercea Mondial, amanata pentru joi... Incep inscrierile in clasa I pentru anul scolar 2011-2012!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x