Antena Căutare

„Doamna atletismului românesc”, Iolanda Balaș Soter, s-a stins din viață!

Fosta campioană și președinte a Federației Române de Atletism s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 79 de ani.

Fosta campioană și președinte a Federației Române de Atletism s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 79 de ani.

A fost una dintre cele mai mari sportive, aducând României reușite importante. A fost dublă campioană olimpică ( la Roma, anul 1960 și respectiv la Tokyo, în 1964).

„Doamna atletismului românesc” a stabilit 14 recorduri mondiale și s-a remarcat mai ales datorită seriei de 105 concursuri consecutive câștigate, performanță ce nu a mai fost atinsă de nimeni până în prezent.

S-a născut pe 12 decembrie 1936, la Timișoara.

Iolanda Balaș Soter la concurs

A intrat în istoria atletismului românesc datorită performanțelor obținute la săritura în înălțime. Timp de un deceniu a obținut performanțe excepționale la această probă.

După retragerea din competiții, Iolanda Balaș a rămas activă în atletism ca arbitru. Din 1988 pînă în 2005 a fost președintele Federației Române de Atletism (FRA).

În anul 2010 Iolanda Balaș a primit din partea Majestății Sale Regele Mihai I al României , în cadrul ceremoniei desfășurate la Palatul Elisabeta din București, decorația regală "Nihil Sine Deo", pentru merite deosebite aduse sportului românesc, pentru modul în care a condus Federația Română de Atletism și pentru promovarea excelenței în sportul românesc, precum și a tinerilor sportivi.

UPDATE: Circulaţia tramvaielor de pe linia 41 a fost reluată în București... Cum va fi vremea în acest weekend. Află dacă vom scăpa de ploi și vântul puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x