Antena Căutare

Doi "granguri" de la OSIM si alti cinci functionari, dati pe mana instantei

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis ieri instantei de judecata dosarul privind prejudicierea Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) cu aproape 300.000 de euro.

Directorul general al OSIM, Varga Gavril Alexandru (Gabor) este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma calificata, delapidare, fals intelectual si uz de fals, toate in forma continuata.

In boza acuzatilor vor mai comparea directorul economic de la OSIM, Valureanu Irina, seful Serviciului Financiar, Marculescu Marieta Delia, seful Biroului Resurse Umane, Sandulescu Carmen Narcisa, seful Biroului Financiar, Stancu Elena Aura, casiera Dobre Liliana Eleonora si seful Serviciului administrativ din cadrul OSIM, Scurtu Viorel.

In fapt, anchetatorii au stabilit ca inculpatii si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu la incheierea a trei contracte de servicii informatice in favoarea firmei ECSO&EXO S.R.L.

"Concret, prin cele trei contracte s-a acceptat ca OSIM sa plateasca anual licenta de utilizare a programului informatic EXMAN 3.W.3., desi acea versiune de program fusese achizitionata inca din anul 2002, fiind suficienta numai plata anuala a abonamentului pentru actualizarea programului si asistenta tehnica. In plus, pretul platit de OSIM pentru licenta acordata pentru anii 2008 si 2009, a fost majorat de 5,71 ori fata de anul 2007. De asemenea, a fost acceptata, fara documente justificative, plata unor servicii suplimentare abonamentelor stabilite prin contract, servicii care reprezentau, de fapt, tot actualizari si asistenta tehnica", se arata in comunicatul DNA.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Ialomitianu, scos cu fortele de ordine din minister... Nati Meir, condamnat la sapte ani de inchisoare, intr-un nou dosar de inselaciune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x