Antena Căutare

Doi muncitori au fost arestați după ce au încercat să facă o „scurtătură” cu excavatorul prin Marele Zid Chinezesc

Doi muncitori au avariat o porțiune din Marele Zid Chinezesc dorind să facă o scurtătură pentru lucrările lor de construcție.

colaj foto Marele Zid Chinezesc, cu oameni și panoramă Galerie
Doi muncitori au avariat iremediabil Marele Zid Chinezesc. Ei au lăsat un gol imens după ce au încercat să „scurteze” drumul | Shutterstock, GettyImages

Marele Zid Chinezesc este inclus în patrimoniul mondial UNESCO încă din 1987. El a fost construit în jurul anului 220 î.Hr. Și a fost reconstuit continuu până în 1600, în timpul dinastiei Ming, de atunci purtând și numele de Marele Zid Ming. La acea vreme era cea mai mare structură militară din lume.

Doi muncitori au încercat să facă o „scurtătură” cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc

Doi muncitori din provincia centrală Shanxi au fost arestați după ce au folosit un excavator și au distrus o parte din Marele Zid Chinezesc.

Citește și: În timpul unor săpături, câțiva muncitori au descoperit un lucru care i-a speriat. Ce au scos din pământ, de la adâncime mare

Bărbatul de 38 de ani și femeia de 55 de ani au vrut să își scurteze drumul pe care trebuiau să îl parcurgă până la locul în care munceau.

Potrivit ziarului Libertatea, ei au adus „daune ireversibile integrității Marelui Zid Ming și siguranței relicvelor culturale”.

Cei doi au fost arestați, iar cazul este în curs de invesigare. Poliția a fost alertată cu privire la pagubele produse la 24 august, după ce a fost sesizată existența unui gol imens în zid.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: De ce este căptușit cu plumb sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Totul are rădăcină în tradiția pentru conservarea trupului

Potrivit unui raport din 2016 realizat de ziarul Beijing Times, peste 30% din Marele Zid Chinezesc a dispărut și doar 8% este considerat ca fiind bine conservat.

Conform BBC, în zonele rurale sunt aproape imposibil de reperat porținile din Marele Zid Chinezesc, fiind lăsat în paragină. Unii fermieri chiar au luat cărămizi pentru a-și face case ori adăposturi pentru animale, lăsând Marele Zid greu de recunoscut.

Recent, Guvernul a luat o serie de măsuri stricte pentru conservarea a ceea ce a rămas din Marele Zid Ming. Astfel că, cei doi muncitori se vor confrunta cu pedepse grele.

Oamenii nu sunt surprinși de acțiunile celor doi, însă consideră că trebuie protejat patrimoniul mondial, Marele Zid Chinezesc fiind de o importanță istorică și culturală majoră.

Citește și: Nicolae Pițiș a murit la vârsta de 83 de ani. Ce titlu special primise artistul din partea UNESCO

Muncitorii au produs daune masive Marelui Zid Ming, care nu vor mai putea fi remediate.

Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Este una dintre cele mai îndrăznețe și impunătoare construcții realizate vreodată de om, cu o lungime de 21.196,18 km.

În anul 1754, William Stukeley a menționat într-o scrisoare publicată în Terra Magazin (nr. 181, anul XV, p.8) faptul că: „Zidul lui Hadrian e întrecut doar de Marele Zid Chinezesc, care poate fi văzut de pe lună.”

Citește și: De ce este cultura cafenelelor vieneze atât de importantă pentru europeni. UNESCO a introdus-o în Patrimoniul Mondial Cultural

În 1895, Henry Norman, jurnalist englez, a citat același lucru într-un articol de ziar. După anii 50' mitul a început să se răspândească, deși el a fost demontat de toate misiunile spațiale ce au ajuns pe Lună, echipajele spunând că Marele Zid nu este vizibil nici măcar de pe orbită.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Cât câștigă angajații asiatici care îți livrează mâncarea la ușă. Banii nu sunt deloc mulți față de condițiile în care l... Ce a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre testarea în masă a elevilor pentru depistarea de substanțe i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x