- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sicriul ei a fost mutat de mai multe ori înainte de această dată, în primul rând când un cortegiu funerar a luat trupul defunctului monarh de la Balmoral la Edinburgh, într-o procesiune solemnă duminică trecută.
Sicriul a fost lăsat mai paoi la Catedrala St Giles din capitala Scoției peste noapte, înainte de a fi dus cu avionul la Londra la Palatul Buckingham, potrivit inews.
Sicriul Reginei Elisabeta a II-a cântărește între 250 și 317 kilograme, fiind căptușit cu plumb
Sicriul Reginei este realizat din stejar englezesc și căptușit cu plumb, care este o alegere tradițională de design pentru membrii familiei regale, potrivit rapoartelor.
Utilizarea plumbului previne acumularea aerului și umidității, ajutând la conservare. Experții spun că sicriele etanșe sunt deosebit de importante atunci când sunt întinse deasupra solului. Designul sicriului Reginei pare să fi fost confirmat de Andrew Leverton, de la Leverton & Sons, firma care acționează ca funcționari ai familiei regale.
În urmă cu patru ani, domnul Leverton a declarat pentru The Times că sicriul este făcut din stejar englezesc și căptușit cu plumb. Se crede că sicriul Reginei a fost construit în urmă cu aproximativ 30 de ani alături de cel al Ducelui de Edinburgh.
Conceptul de căptușeală cu plumb poate fi urmărit încă din epoca victoriană, când era necesar să se protejeze decedații într-un sicriu sigilat ermetic în beneficiul decedatului și al publicului atunci când acestea sunt depuse deasupra solului.
Lymn Rose a spus: „Cei mai mulți oameni sunt îngropați sub pământ. Dacă aveți o boltă pentru sicrie sau o cameră de familie într-o biserică, atunci acel sicriu rămâne deasupra solului și deschis la intemperii. Un sicriu sigilat este foarte important.” Sarah Hayes, managerul muzeului Coffin Works din Birmingham, a spus că sicriele căptușite cu plumb nu sunt rezervate doar familiei regale.
Citește și: Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a
„Înțeleg că regina și toți membrii familiei regale au sicrie făcute în timp ce sunt în viață… așa că nu există nicio întârziere, sicriul este acolo”, a spus Matthew Lymn Rose, directorul general al A W Lymn, The Family Funeral Service, pentru inews.
„Stejarul și ulmul par să fi fost pădurile alese atunci când a venit vorba de a face sicrie, dar în ceea ce privește sicriele regale, acestea sunt adesea făcute din stejar pe Sandringham Estate. Aceasta este distincția aici, iar stejarul, în general, este adesea ales din cauza modelului său distinctiv, dar stejarul nu este exclusiv pentru sicriele regale".
Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a fost condusă pe ultimul drum la data de 19 septembrie. Ceremonia a avut loc la Westminster Abbey, iar în cadrul acesteia au fost prezentate omagii pentru Suverană, care au fost gândite până la cele mai mici detalii. Iată modul emoționant în care înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a amintit și de uniunea dintre Suverană și regretatul Prinț Consort, Prințul Philip.
Citește și: Detaliul impresionant din coroana funerară a Reginei Elisabeta a II-a. Ce legătură are cu Prințul Philip
Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a... Motivul pentru care Charles nu și-ar dori ca Archie și Lilibet să devină Prinți. Sunt mici, dar Regele vrea să le decidă...