Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Dosar penal pentru părinţii care refuză vaccinarea. Copiii vor fi excluși de la şcoală: "A nu vaccina copilul" este sinonim cu "rele tratamente aplicate minorului"

Proiectul a fost urgentat tocmai din cauza epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara noastră. Doar în ultimele zile au mai murit doi copii, iar numărul deceselor de până acum a ajuns la 21

Proiectul a fost urgentat tocmai din cauza epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara noastră. Doar în ultimele zile au mai murit doi copii, iar numărul deceselor de până acum a ajuns la 21. Legea ar putea intra în vigoare, cel mai devreme, la începutul lui 2019. Return to index of stories...

După cel puţin cinci ani de când se discută necesitatea unei legi a vaccinării, Ministerul Sănătăţii a pus astăzi proiectul în dezbatere publică. După scăderea sub CARTON 1 limita de pericol a ratei vaccinării în ţara noastră, mai marii Sănătăţii au hotărât că se impun şi sancţiuni pentru refuz.

Părinţii trebuie să prezinte la înscrierea într-o unitate de învăţământ dovada vaccinării. În caz contrar, vor aduce în maximum două luni documente care să ateste că imunizarea nu este indicată. Dacă părinţii nu vor respecta nici această prevedere, riscă să fie cercetaţi penal.

Proiectul va putea fi îmbunătăţit, în perioada dezbaterilor publice, şi se vor stabili şi sancţiuni concrete. La un an de la publicarea în Monitorul Oficial se vor publica normele de aplicare, urmând ca în 2019 legea să intre în vigoare.

Recomandari