Antena Căutare

Dosare penale și îmbolnăviri în lanț, într-o localitate carantinată. Un copil de trei ani, infectat cu COVID-19! Medicii nu pot face nimic

Situație alarmantă într-o localitate ce se află în carantină de mai bine de o săptămână. Numărul celor infectați crește de la o zi la alta.

Îmbolnăviri în lanț într-o localitate carantinată din Buzău. Numărul cazurilor de infectați a crescut fulgerător de la o zi la alta.

25 de persoane, între care cinci din administrația locală, au fost confirmate cu noul coronavirus în satul Râmnicelu, intrat în carantină forțată din cauza unor persoane care s-au opus testării pentru Covid-19.

Cu toate că ancheta epidemiologică se desfășoară greu, oamenii refuzând să fie testați și să răspundă întrebărilor, medicii încearcă să afle numărul persoanelor care au intrat în contact cu angajații Primăriei, depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Localnicii care au refuzat să coopereze vor fi audiați de procurori. În acest moment, există trei dosare penale pentru zădărnicirea transmiterii bolilor și pentru omisiunea de a furniza informații, potrivit Antena 3.

Citește și:

„Muriți de mâna mea cum voi veni acasă!” Bărbatul care a băgat în carantină un cartier întreg își amenință vecinii, de pe patul de spital

14 persoane sunt internate, în prezent, la spitalul din Râmnicu Sărat. În Buzău, sunt 83 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Cel mai mic pacient are doar trei ani. Copilul a fost transferat la Spitalul Victor Babeș, din București.

Primarul și viceprimarul, în carantină

În urma confirmării celor cinci cazuri de coronavirus în Primăria Râmnicelu, autorităţile de sănătate publică au trasat un set de măsuri care se se referă la activitatea instituţiei, măsuri luate cu scopul de a se limita răspândirea noului virus.

Toţi contacţii direcţi ai angajaţilor Primăriei confirmaţi cu coronavirus şi membrii familiilor acestora vor fi izolaţi la domiciliu. Inclusiv primarul şi viceprimarul din comună, deşi au fost negativi la testare, vor trebui să stea în izolare în următoarele săptămâni.

Citește și:

„S-au sinucis deja trei persoane!” De două luni, fiica ei este blocată, în larg, pe un vas de croazieră. Românii trăiesc un coșmar!

În această perioadă, activitatea în Primăria Râmnicelu va fi aproape blocată. Doar cazurile urgente vor fi rezolvate, cazuri de care se vor ocupa cel mult trei persoane desemnate de către primarul comunei.

Persoanele respective trebuie să locuiască în Râmnicelu pentru a se putea ocupa de activitatea instituţiei în cele 14 zile în care funcţionarii vor fi în izolare la domiciliu.

Totodată, DSP Buzău a dispus efectuarea dezinfecţiei în toate spaţiile Primăriei, precum şi în spaţiile accesate frecvent de locuitorii comunităţii.

Citește și:

„Masca nu ajunge! OBLIGATORIU de știut!!!” Medicul Monica Pop, avertisment dur: „Pericol de contaminare! Un lucru puțin cunoscut de public”

În focarul de la Rîmnicelu sunt confirmate până în acest moment 25 de cazuri de coronavirus.

Satul este în carantină începând de week-end-ul trecut, după ce mai multe persoane, contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu coronavirus, au refuzat să se testeze, dar şi să stea izolaţi în casă.

Ce se întâmplă cu elevii și profesorii care revin la școală de pe 1 iunie pentru pregătirea examenelor. Anunțul de ultim... BOR nu vrea să folosească lingurițe de unică folosință. Patriarhul Daniel, decizie sfidătoare privind împărtășania credi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x