Antena Căutare

Două cutremure în România, în ultimele 24 de ore. Unde s-au produs

Două cutrmure s-au produs în România într-un interval de 24 de ore. Seismul din dimineața zilei de 10 aprilie a avut o magnitudine de 3,4 pe Richter, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Galerie
Două cutremure s-au produs în România, într-un interval de 24 de ore | Shutterstock

Pe10 Aprilie 2024, la ora 09:54:22 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 75.3 km, potrivit infp.ro

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km V de Focsani, 71km N de Buzau, 75km E de Sfantu-Gheorghe, 86km SV de Barlad, 87km S de Bacau, 90km E de Brasov.

Unde s-a resimțit cutremurul de pe 10 aprilie

Acesta a fost simțit de cetățenii din Sectorul 6 din București, din județul Buzău (Vadu Pasii) și Ilfov (Chiajna).

Articolul continuă după reclamă

Pe 09 Aprilie 2024 la ora 11:28:33 (ora locală a României) s-a produs în MOLDOVA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 12.9km.

Un alt cutremur s-a produs pe 9 aprilie

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 28km S de Focsani, 46km NE de Buzau, 60km V de Braila, 62km V de Galati, 93km S de Barlad, 98km N de Slobozia.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au înregistrat zece cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 3,4 pe Richter.

Citește și: Laura Giurcanu se afla în New York când s-a produs un cutremur puternic și neobișnuit. Ce a anunțat: „Ne clătinam foarte tare”

Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese?

Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Cum se produce un cutremur

„Stratul exterior al Pământului nu este un singur înveliș exterior ca o coajă de măr. Este în mai multe bucăți; sunt plăcile tectonice care se pot mișca pe cealaltă suprafață a pământului. Plăcile rămân lipite de cele mai multe ori din cauza frecării dintre ele.

Dar, în timp, acea forță se acumulează și apoi vor aluneca brusc una spre alta. Acea alunecare zguduită este un cutremur. Acesta este ceea ce creează undele seismice care mișcă solul.”, spune crioseismologul Celeste Ladedz.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Ce a putut să facă un bărbat în timpul unei piese de teatru: „Îmi e foarte greu să-l numesc domn”. O spectatoare a răbuf... Cât costă același iepuraș de ciocolată în România, comparativ cu Marea Britanie. Diferența de preț i-a supărat pe români...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x