Schimbare majoră pentru elevi, de la 15 septembrie. Anunțul momentului în România:”Va fi adaptată condițiilor impuse de epidemia de COVID-19!”

Noul an școlar va aduce schimbări majore pentru elevi, iar acestea se vor reflecta chiar și în orar. Anunțul a fost făcut de către ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care a precizat că toți copiii vor avea o oră de sport în plus. 

Schimbare majoră pentru elevi, de la 15 septembrie. Anunțul momentului în România:”Va fi adaptată condițiilor impuse de epidemia de COVID-19!”

medicaltv.ro

Aflat la Galați, ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că elevii vor avea o oră de sport în plus, care va fi adaptată condiţiilor speciale impuse de epidemia de COVID-19.

"Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropo de ore de sport online, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport", a spus Ionuţ Stroe.

Şcolile se vor deschide fără obligativitatea măştilor, iar sălile vor fi ventilate la fiecare 20 de minute într-o țară din Europa

Ministrul Tineretului şi Sportului s-a aflat, marţi, la Galaţi, unde a vizitat o bază sportivă cu bazin de înot, care în prezent este abandonată. Ionuţ Stroe a declarat că baza sportivă, aflată în proprietatea ministerului, va fi trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Galaţi pentru a fi reabilitată şi modernizată.

Vor avea elevii liberă ziua de luni? Alegerile locale ar putea influența programul educațional: "Ne interesează să asigurăm siguranţa copiilor"

Școala va începe în România, după trei scenarii

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) - între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

Ultimele știri