Căutare Live

Epidemie de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 58. Ce spun autoritățile

Epidemie de gripă. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a decretat epidemie de gripă. Până la ora actuală, numărul deceselor cauzate de gripă a crescut la 58. 

bilant decese epidemie de gripa

Epidemie de gripă. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a decretat epidemie de gripă. Până la ora actuală, numărul deceselor cauzate de gripă a crescut la 58.

Epidemie de gripă. Bilanț decese, 30 ianuarie

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 58, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, citată de agerpres.ro.

Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt un bărbat de 57 de ani din Bucureşti şi o femeie de 66 de ani din judeţul Giurgiu, în ambele cazuri confirmându-se virus gripal tip A. Cei doi aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Epidemie de gripă. Școli închise din cauza gripei

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a transmis Inspectoratului Şcolar din Capitală recomandarea ca activitatea a 14 şcoli şi grădiniţe să fie suspendată din cauza epidemiei de gripă, informează reprezentantul Inspectoratului, Marina Manea, care precizează că nu se fac ore joi şi vineri. Alte școli au fost închise în Iași și Sibiu. Vezi aici lista cimpletă.

Simptome de gripă

Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă ce poate avea consecințe moderate până la severe. Poate debuta brusc și violent, iar perioada de incubație variază între 1-4 zile.

În unele cazuri, simptomele gripei pot depăși o săptămână în special dacă este vorba de persoane cu un sistem imunitar slab sau copii cu vârste până în 5 ani.

Persoanele care au contractat deja gripa manifestă simptome precum febră sau stare febrilă (frisoane), tuse, durere de gât, nas înfundat sau rinoree, dureri musculare, dureri de cap, oboseală, vărsături și diaree. Printre complicațiile gripei se regăsesc pneumonie virală, sinuzită, otită medie, pneumonie bacteriană și exacerbare a bolilor cronice preexistente cum ar fi boli de inima și boli pulmonare.

VIDEO| Momentul arestării tânărului care a înjunghiat o profesoară. Tânărul voia să se răzbune, cu orice preț... Șocant! Mamă și fiică găsite în casă fără suflare. Ce nenorocire a avut loc în apartamentul femeilor...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri