Antena Căutare

Eşti superstiţios? Atunci trebuie să afli de ce marţi - 13 este o zi nefastă

În tradițiile populare, numărul 13 pare a fi considerat a fi unul blestemat. Cu toate acestea, din punct de vedere creștinesc, la Cina cea de Taina au stat la masă 13 persoane

În tradițiile populare, numărul 13 pare a fi considerat a fi unul blestemat. Cu toate acestea, din punct de vedere creștinesc, la Cina cea de Taina au stat la masă 13 persoane

Numărul 13 este îndelung comentat și regăsit și în Tarot – acesta reprezintă Moartea XIII. Cu toate acestea, cartea nu prevestește moarte sau crimă, imaginea conţinută de aceasta fiind destul de sumbră – este descrisă o imagine cu un schelet călare, cu un steag negru, calcând peste cadavre.

Cifra 13 este atribuită în anumite culturi tradiţionale divinităţii însăşi. Unii o încadrează pompos la "legende urbane". În calendarul mayaş, anul avea 13 luni şi 13 zodii. În lucrările de numerologie această cifră apare investită cu următoarele semnificaţii simbolice: are proprietăţi purificatoare, reprezintă încercarea, suferinţa şi moartea – în sensul că distruge un înveliş material pentru a face trecerea la un nivel superior de existenţă.

Se spune că cifra 13 le este benefică celor din zodia Peştilor şi a Scorpionilor, în general celor care se afla în semne de Apă. Şi celor din zodia Taurului, Capricornului şi Vărsătorului cifra 13 le aduce noroc.

Pentru cei născuţi într-o zi de 13 se spune că au parte de un destin fericit şi plin de neprevăzut şi au o misiune importantă în această viaţă. Deseori, în jocurile de noroc, această cifră este foarte importantă şi deosebit de norocoasă.

MARŢI, 13...

Dintre cele şapte planete, Marte şi Saturn sunt considerate planete malefice, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă. Pentru că ziua de marţi este guvernată de Marte, iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână aparţine celor două planete negative, şi pe parcursul întregii zile vor mai exista şi alte două ore planetare marcate de energia celor două planete.

Marţi, vor exista trei ore planetare patronate de Marte, iar sâmbăta – trei ore planetare guvernate de Saturn. În restul zilelor din săptămână vor exista câte două ore guvernate de cele două planete malefice, deci se poate spune că fiecare zi din săptămână are câte două ceasuri rele, numai că marţea şi sâmbăta există "trei ceasuri rele", adică trei ore planetare guvernate de cele două planete care aduc, de regulă, conflicte, neînţelegeri, piedici, probleme, eşecuri etc.

Elevii și bolnavii ar putea primi apă minerală gratis! Banii vor veni de la bugetul statului și din fonduri europene... ALERTĂ METEO de ultimă oră. Cod galben de furtuni, grindină și vijelii periculoase. Care sunt zonele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x