Căutare Live

Evaluare Națională 2018. Iată cum puteți contesta nota obținută

Astazi este ultima probă a Evaluarii Nationale, elevii care apartin minoritatilor din Romania sustin examenul la Limba si literatura materna. Ieri a avut loc proba la Matematica, iar luni cea la Limba si literatura romana.

Astăzi este ultima probă a Evaluării Naționale, elevii care aparțin minorităților din România susțin examenul la Limba și literatura maternă. Ieri a avut loc proba la Matematică, iar luni cea la Limba și literatura română. Emoțiile însă nu s-au încheiat deoarece cei mici așteaptă rezultatele care vor fi afișate abia pe 19 iunie.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, rezultatele vor fi afișate pe 19 iunie, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi până la ora 19.00. Soluționarea contestațiilor va avea loc între 20 și 22 iunie, iar rezultatele finale se vor afișa pe 23 iunie.

Cum poți contesta nota la Evaluarea Națională

În cazul în care un elev este nemulțumit de nota primită, acesta poate face contestație în aceeași zi între orele 14.00 și 19.00. Elevul trebuie să completeze o cerere adresată președintelui comisiei de contestații în care se va cere reexaminarea lucrării. Această solicitare trebuie realizată de către candidat în prezența unui părinte sau reprezentant legal.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare, nota finală a evaluării. Această nouă notă poate fi mai mică sau mai mare decât cea inițială. Anul acesta, la fel ca și anul trecut, nu se mai ține cont de acel prag de 50 de sutimi, nota fiind modificată chiar și cu 10 sutimi în plus sau în minus.

Dacă diferența între nota inițială și cea de după contestații este mai mare de 1 punc în plus sau în minus, președintele comisiei numește o persoană care să verifice a treia oară acea lucare.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: E SCANDALUL anului la examenul de Evaluare. Ce s-a găsit pe lucrările elevilor!... Atenție! Un copil în vârstă de nouă luni a murit, dintr-un motiv îngrijorător. Toți părinții trebuie să mearga urgent cu...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri