Antena Căutare

Evaluare Națională 2018. Tot ce trebuie să știi

Ca in fiecare an, inceputul verii aduce, pentru sute de mii de parinți si elevi, emotiile evaluarilor nationale si ale examenului de bacalaureat. Mai jos, gasiti toate informatiile de care aveti nevoie despre testele sustinute de elevii de clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a si a XII-a.

Ca în fiecare an, începutul verii aduce, pentru sute de mii de părinți și elevi, emoțiile evaluărilor naționale și ale examenului de bacalaureat. Mai jos, găsiți toate informațiile de care aveți nevoie despre testele susținute de elevii de clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a și a XII-a.

Evaluare Națională 2018, clasa a II-a

Cei mai mici dintre elevii care susțin Evaluarea Națională au avut pe 7 mai examenul scris la Limbă Română, pe 8 mai examenul de citit la aceeași materie, pe 9 mai examenul la Matematică, iar pe 10 mai examenul pentru minoritățile naționale.

Rezultatele individuale au fost analizate de către cadrele didactice și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma analizei, cadrul didactic va decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învățare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care va cuprinde informații, diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării.

Evaluare Națională 2018, clasa a IV-a

După școlarii de clasa a II-a, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a au participat la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2018.

Prima probă din cadrul Evaluării Naționale 2018 a fost la Limba română, pe care elevii din școală primară au susținut-o pe 15 mai.

Proba de Matematică a fost programată pe data de 16 mai, conform calendarului publicat de către Ministerul Educației.

Pe 17 mai s-a desfășurat proba la Limba maternă.

Evaluare Națională 2018, clasa a VI-a

Tot în luna mai a avut loc și Evaluarea Națională 2018 pentru clasa a VI-a. Examenul la disciplina Limbă și Comunicare (pe 23 mai) a fost urmat de cel la Matematică și Științe (pe 24 mai).

Testările de la finalul clasei al VI-a au fot interdisciplinare. Testul de limbă și comunicare a cuprins materiile: Limbă și literatură română și Limbă modernă, iar testul de Matematică și Științe a cuprins noțiuni de Matematică, Fizică și Biologie.

Ministerul Educației Naționale (MEN) susține că evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a "orientează școală românească pe drumul corect al modernizării și al creșterii performanței".
"Sensul acestor evaluări îl reprezintă, deopotrivă, analizarea corectă a sistemului de învățământ și începutul creșterii performanței școlii românești",
a mai afirmat MEN.

Evaluare Națională 2018, clasa a VIII-a

Înscrierile se termină vineri, 8 iunie.

Model cerere de înscriere.

Emoțiile au început pentru absolvenții clasei a 8-a și părinții lor. Primul pas către admiterea la liceu este aproape de final – înscrierea elevilor la Evaluarea Națională.

8 iunie este o zi importantă pentru elevii care se pregătesc să susțină probele din cadrul Evaluării Naționale 2018. Este ziua în care își iau la revedere de la profesori și colegi, dar și ultima zi în care pot depune fișele de înscriere pentru examene.

După un weekend de foc, în care emoțiile vor atinge cote maxime, luni, 11 iunie, se va desfășura prima probă, cea la Limba și literatura română, urmată de proba la Matematică, programată pentru 13 iunie. Elevii din partea minorităților naționale vor participa, pe 14 iunie, la proba de Limbă și literatură maternă.

Evaluare Națională 2018, clasa a VIII-a, olimpici

Evaluare Națională 2018 pentru olimpici. Olimpicii au susținut miercuri, 6 iunie, prima probă a Evaluare Națională 2018, proba la Limba și literatura română. Joi, 7 iunie, a avut loc Evaluarea Națională 2018 la Matematică pentru elevii olimpici.

Bacalaureat 2018

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 a început luni, 12 februarie, cu probele orale. Acestea s-au desfăşurat pe durata a 10 zile.

După probele orale, prima sesiune de Bac va continua cu probele scrise, în iunie. Rezultatele la Bacalaureat 2018 şi soluţionarea contestaţiilor sunt programate la începutul lui iulie.Bac

Bacul olimpicilor 2018

Conform MEN, sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/sportive s-a derulat în intervalul 10-25 mai 2018.

Probele scrise s-au desfășurat conform următorului calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) și 24 mai (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care a găzduit această sesiune specială, a avut loc la data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 - 20:00). În data de 25 mai au fost afişate rezultatele finale.

Luni începe Evaluarea Națională 2018. Ce trebuie să știi... Prognoza meteo săptămâna viitoare. Vreme caniculară, dar ploioasă: furtuni și vijelii puternice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x