Live acum
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Bac 2018 - Sesiunea Specială. Subiecte și bareme la Limba Română

 Bac 2018 - Sesiunea Specială. Elevii olimpici au susținut luni, 21 mai, proba scrisa la Bacalaurea 2018. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost legate de texte scrise de Neagu Djuvara, Mihai Eminescu și Rebreanu.

Bacalaureat olimpici 2018 subiecte la romana

Bac 2018 - Sesiunea Specială. Elevii olimpici au susținut luni, 21 mai, proba scrisă la Bacalaurea 2018. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost legate de texte scrise de Neagu Djuvara, Mihai Eminescu și Rebreanu.

Următoarele probe se vor desfășura la disciplină obligatorie și la cea aleasă de candidat în funcție de profilul studiat, potrivit calendarului transmis de Ministerul Educației Naționale (MEN) edu.ro.

Bac 2018. Luni a avut loc prima probă scrisă, la Limbă și literatură română, din cadrul Sesiunii Speciale a Bacalaureatului din acest an.

La primul subiect candidații de la profilul Real au avut de rezolvat mai multe cerințe folosindu-se de un fragment din Amintiri din anii ’20, impresii din anii ’90 , scris de Neagu Djuvara. La cel de al II-lea subiect au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte poezia Numai Poetul, scrisă de Mihai Eminescu.

Ultimul subiect a constat în prezentarea particularităților unui text narativ care să aparțină lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu. Candidații de la profilul Umanist au avut aceleași subiecte, cu excepția ultimului, unde li s-a cerut să caracterizeze un personaj dintr-o operă scrisă de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Bac 2018 - Sesiunea Specială. Subiecte și bareme la limbă română

Bac 2018 - Sesiunea Specială. Calendarul probelor

21 mai - Limba si literatura romanâ

22 mai - proba obligatorie a profilului

23 mai - proba la alegere a profilului și specializării

24 mai - limba si literatura materna

Afișarea primelor rezultate, la sediul unității de învățământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la oră 18:00), depunerea contestațiilor fiind programată în cursul aceleiași zile (18:00-20:00).

În data de 25 mai vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale. Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale pe discipline/sportive va fi organizată de Inspectoratul școlar Județean Prahova. Comisia județeană va nominaliza ulterior unitățile de învățământ care vor găzdui centrele de examen și de evaluare pentru această sesiune specială.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro