Antena Căutare

Examenul de Bacalaureat a continuat astăzi cu proba orală la limba şi literatura maternă

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale au avut de rezolvat, ca şi la limba română, câte două subiecte, fiecare dintre ele cu mai multe cerinţe. Dacă pentru unii examenul de astăzi a fost unul uşor, alţii au sperat doar că vor obţine măcar un 5.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale au avut de rezolvat, ca şi la limba română, câte două subiecte, fiecare dintre ele cu mai multe cerinţe. Dacă pentru unii examenul de astăzi a fost unul uşor, alţii au sperat doar că vor obţine măcar nota cinci.

Chiar dacă tinerii au susţinut examenul în limba vorbită acasă, emoţii au tot au avut. Pentru unii dintre ei, mai mari decât la proba la limba română. Pentru cei mai mulţi însă, principala preocupare a fost subiectul, nu limba în care va fi ţinut examenul.

La proba la limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi câţiva mii de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din limbile maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată. La Medgidia, elevii au recitat astăzi Luceafărul în limba turcă.

Subiectele nu au fost însă atât de complicate, iar cei șase elevii care au dat astăzi BAC-ul la limba maternă se aşteaptă la note mari.

Examenul de bacalaureat continuă mâine cu proba obligatorie şi joi cu cea la alegere. Pentru unii dintre tinerii care obţin notă de trecere, urmează admiterea la facultate. Elevii care susţin astăzi proba la limba maternă se vor putea înscrie pe locurile speciale pentru minorităţi.

Furtună puternică în județul Botoşani! Mai multe locuinţe au rămas fără acoperiş, iar mulți arbori au fost rupţi... Duşuri dese, sesiuni de înot, fructe şi legume reci şi proaspete, dar şi multă umbră. Animalele de la Zoo Timişoara resp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x