Antena Căutare

Există în Bucureşti, dar sigur nu ştiai despre asta! A fost deschis localul unde nu plăteşti consumaţia

În 2011, în Rusia, a apărut un concept foarte interesant: anticafenea. Pe scurt, este un local unde nu plăteşti consumaţia, ci timpul petrecut. De câteva zile, moda aceasta a ajuns şi în România.

Există în Bucureşti, dar sigur nu ştiai despre asta! A fost deschis localul unde nu plăteşti consumaţia Galerie
| gandul.info

În 2011, în Rusia, a apărut un concept foarte interesant: anticafenea. Pe scurt, este un local unde nu plăteşti consumaţia, ci timpul petrecut. De câteva zile, moda aceasta a ajuns şi în România.

Bucureştenii sunt cei care se pot bucura de acest concept unic în ţară. Plăteşti opt lei pe oră şi ai acces la zeci de cărţi, Internet, calculatoare, tablete, o bucătărie şi un amfiteatru. Ceaiul şi gustările sunt din partea casei şi poţi chiar să aduci mâncare de acasă. Tot ce trebuie să faci, în schimb, este să-ţi speli farfuria înainte de a pleca.

"Avem cărţi de filosofie, ştiinţe sociale, istorie, literatură şi chiar şi ştiinţă. Lucruri care pot fi la îndemână pentru mai multe persoane, nu doar pentru studenţi, profesori, cadre didactice" spune Victor Alexa, manager de achiziții.

"Am decis să interzicem alcoolul de orice fel şi fumatul pentru că tot suntem anticafenea. Am zis să fim anti-obiceiuri nocive şi fără jocurile de noroc, fără vorbit urât, dar lucrurile astea se înţeleg de la sine. Odată ce intri îţi dai seama ce nu trebuie să faci", spune Ștefania Opria, cea care se ocupă de relațiile cu publicul.

Cu toate astea, au existat şi cazuri în care clienţi nu au înţeles exact ce înseamnă conceptul de anticafenea.

"Avem ceai, dar nu suntem ceainărie şi s-a întâmplat să primim comenzi, deşi aici fiecare îşi face singur. Am făcut lucrurile atât de simple încât să-ţi poţi face singur un ceai, să nu ai nevoie absolut deloc de noi. Chiar şi parolele de la wi-fi sunt peste tot. Se întâmplă să vină lumea să ne comande lucruri, insistă să fumeze pentru că afară e frig", a mai povestit Ștefania Opria.

Conceptul de "anticafenea" a fost introdus de rusul Ivan Mitin. Primul local de acest gen a apărut la Moscova și apoi în multe orașe din întreaga lume: Sankt Petersburg, Londra, Kiev, New York.

Sursa: Yahoo News

Cutremur puternic în Vrancea! Pământul s-a zguduit din nou... ATENŢIONARE de ultimă ORĂ de la meteorologi! A fost emis COD GALBEN de PLOI! Vezi zonele afectate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x