Facebook se schimbă. Modificarea este valabilă pentru toți utilizatorii. Cum va putea fi folosită aplicația de acum înainte

Facebook aduce schimbări majore pentru toți utilizatorii. Ce se va întâmpla cu newsfeed-ulrile tuturor.

Facebook se schimbă

shutterstock

Facebook a anunţat două noi feed-uri de conţinut pentru aplicaţia sa mobilă. Acestea se numesc Favorites (Favoriţi) şi Recents (Recente), urmând să acomodeze, după cum sugerează şi denumirile, postările prietenilor şi entităţilor favorite, respectiv cele mai recente postări, potrivit news.ro.

De asemena, Facebook le va oferi, în curând, utilizatorilor două fluxuri noi, pe lângă cel algoritmic: unul ordonat cronologic, altul compus din persoanele şi paginile favorite.

Pentru Favorites, utilizatorul poate alege până la 30 de persoane şi pagini. Doar conţinutul acestora va fi afişat aici, dar tot pe baza algoritmului care stabileşte ordinea postărilor din newsfeed.

Citește și: WhatsApp revine cu o nouă modificare legată de protecția datelor. Ce mesaj afișează aplicația, după ce oamenii au renunțat la ea

Care este noutatea de la Facebook

Recents, care va afişa postările de la cele mai noi la cele mai vechi, nu este neapărat o noutate în cadrul Facebook. Aceasta exista şi până acum, ascunsă undeva în secţiunea More, alături de multe altele.

Ce este nou, este faptul că Recents va fi mult mai uşor de accesat. Atât Recents, cât şi Favorites, vor apărea în aplicaţia Facebook ca două tab-uri noi, lângă newsfeed. Utilizatorul va putea face trecerea între cele trei secţiuni de conţinut cu un simplu swipe orizontal.

Citește și: Ce platformă de socializare a depăsit Instagramul în România. Peste 4.000.000 de oameni folosesc această aplicație

Cele două noi tab-uri încep a fi implementate de astăzi în aplicaţia de Android, urmând că utilizatorii de iPhone să le primească peste câteva săptămâni. O menţiune importantă este că oricare din cele două secţiuni noi, Recents şi Favorites, vor dispărea din ecranul principal al aplicaţiei, dacă nu sunt accesate vreme de şapte zile.

Acestea nu vor fi eliminate complet, ci vor fi “ascunse” la More. Vor apărea la loc, în ecranul principal, după ce utilizatorul la va accesa, din nou, de la More.

Ce întâmplă dacă nu accepţi ca WhatsApp să-ți partajeze datele cu Facebook, dar vrei să folosești în continuare aplicația

După ce WhatsApp a publicat noile regulie ce vor fi aplicate din februarie a anului acesta, utilizatorii au avut o reacție negativă asupra acestora, fapt ce a pus pe gânduri conducerea companiei. Într-un final, aceștia au decis să schimbe data de implementare a noilor reguli pentru 15 mai 2021.

Toți utilizatorii trebuie să fie de acord cu noua politică de prelucrare a datelor, impusă de cei de la WhastApp, privind partajarea cu Facebook a unor noi categorii de date personale, concret a celor legate de cumpărături şi tranzacţii, relatează news.ro.

Citește și: Ce aplicații de mesagerie poți folosi dacă nu mai vrei să păstrezi WhatsApp pe telefon

Pentru cei care nu își doresc să accepte aceste noi reguli, WhatsApp a găsit și câteva soluții. Cei care până la 15 mai nu vor accepta partajarea datelor cu Facebook nu vor mai putea trimite și citi mesajele prin intermediul aplicației.

Cei care nu acceptă noua politică vor mai putea să primească apeluri video și audio. Acestea nu vor funcționa neîncetat, ci doar pentru câteva săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor reguli, conform sursei citate.

După ce aleg să nu mai folosească aplicația, WhatsApp va șterge toate conturile inactive. Regulamentul aplicației spune că acestea vor fi șterse după 120 de zile în care nu s-a folosit deloc contul.

Citește și: De ce ar trebui să ștergi aplicația WhatsApp. Ce se întâmplă, de fapt, cu mesajele și metadatele tale

Ștergerea unui cont nu este o mare problemă, deoarece WhatsApp-ul se folosește de numărul de telefon, iar backup-urile se fac pe Google Drive sau iCloud, din acest motiv, utilizatorii vor putea să folosească aplicația pe baza aceluiaşi număr de telefon, dar își pot restaura și datele salvate.

Ultimele știri