Conform Huff Post, ar exista rapoarte care demonstrează faptul că terți au acces la mesajele trimise prin intermediul aceastei platforme.
Reprezentanții Whatsapp au negat vehement aceste afirmații, însă există o serie de lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul dacă vrei să folosești aplicația.
Iată lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre WhatsApp:
Dincolo de faptul că aplicația WhatsApp are acces la lista ta de contacte și nu oferă date despre cum este programată, specialiștii atrag atenția asupra mai multor detalii care transformă platforma în una periculoasă.
Principala problemă provine de la faptul că WhatsApp îi împinge pe utilizatori să-și facă backup la conversații, lucru care pune în pericol informațiile aflate în acestea.
Induce în eroare utilizatorii
Din păcate, faptul că WhatsApp afirmă că folosește criptarea end-to-end le oferă multora un sentiment fals de siguranță.
Adevărul este, spun experții, că majoritatea convorbirilor sunt stocate fără criptare, ceea ce înseamnă că în cazul unui dubluri, acestea nu mai sunt private.
Prin urmare, WhatsApp încurajează utilizatorii să-și expună datele private unor surse terțe cu ajutorul interfaței. Ce legătura are ea?
Ei bine, atunci când faci o copie a discuțiilor, în loc să obții o fereastră pop-up care să te întrebe dacă vrei sau nu să faci o dublură de siguranță a informațiilor, aplicația te întreabă cât de des vrei să faci backup.
Din comoditate, cei mai mulți utilizatori vor alege din primele opțiuni disponibile, așa că vor da mai departe datele personale.
Dacă vei accesa setările, vei observa mai multe variante, printre care și interzicerea procedurii de backup.
Chiar și mesajele șterse sunt expuse riscului
Există un risc mai mare pentru utilizatorii de iPhone care își stochează conversațiile de pe WhatsApp în cloud.
Toate mesajele lor pot ajunge la autorități, inclusiv cele șterse. Deși userii au impresia că au dispărut, ele pot fi citite pentru că ajung în iCloud, unde sunt stocate pentru totdeauna.
Metadatele tale pot fi transferate pe Facebook
Metadatele sunt raporturi despre persoanele cu care discuți, cât și frecvența, durata activităților/interacțiunilor tale în aplicație.
Aceste informații sunt stocate de WhatsApp și sunt, de asemenea, transferate cu ușurință pe Facebook, de care aplicația aparține.
Ce înseamnă luminița verde sau portocalie de pe telefoanele smart... A fost prezentat noul iPhone 12. Cum arată și ce preț va avea...