Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Anunț îngrijorător despre COVID-19. Ce se întâmplă în cazul copiilor sub 10 ani? Specialiștii, nedumeriți: „Lucrurile nu sunt clare”

Epidemiologii trag semnalul de alarmă! Anunțul îngrijorător făcut de unul dintre cei mai respectați epidemiologi ai lumii.

Anunț îngrijorător despre COVID-19. Ce se întâmplă în cazul copiilor sub 10 ani? Specialiștii, nedumeriți: „Lucrurile nu sunt clare”

Profimedia

Cercetătorii americani și ruși sunt la un pas de definitivare a formulei vaccinului anti-coronavirus. Însă rămân semne mari de întrebare.

Epidemiologul Casei Albe, Anthony Fauci, a atras atenția asupra faptului că specialiştii nu au adunat încă suficiente date despre infectările în cazul copiilor până în 10 ani.

„Există un studiu recent care arată că în cazul copiilor de la 10 la 19 ani se transmite virusul la fel de eficient adulţilor, precum adulţii îl transmit adulţilor.

Lucrurile care se întâmplă între 0 şi 10 ani nu sunt la fel de clare, aşa că trebuie să adunăm mai multe date, deoarece nu avem toate informaţiile pe care am dori să le avem despre infecţiile în cazul copiilor”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

Coronavirus România. Creștere alarmantă și a numărului de decese și de pacienți internați la Terapie Intensivă

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.446 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.870 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.269 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.926. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 377 de pacienţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.154.228 de teste. Dintre acestea 22.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.954 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.095 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 480 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 29 iulie.

Recomandari