Antena Căutare

Firul tragediei de la Matei Balș. Bilanțul victimelor incendiului a crescut! Ultimele detalii de la fața locului

Incendiul izbucnit vineri dimineață la un salon din cadrul Spitalului Național de Boli Infecțioase Matei Balș a ucis 5 persoane, potrivit ministrului de Interne Luncian Bode. O persoană a fost găsită carbonizată într-o baie a spitalului. Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă.

Echipajele d eintervenție de la incendiul izbucnit la Matie Balș Galerie
Incendiu la Matei Balș, vineri dimineață. Cinci persoane au murit | Hepta

Vineri dimineața a izbucnit un incendiu în pavilionul 5 al Spitalului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, iar peste 120 de pacienți, cei mai mulți infectați cu noul coronavirus, au fost evacuați spre a fi transportați la alte spitale.

Citește pe Observator: Toni Grecu de la Divertis, printre pacienții evacuați după incendiul de la "Matei Balș": "Se afla într-un salon de la etajul doi"

Klaus Iohannis, despre incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală: „Vinovații vor fi pedepsiți”

Președintele Kalus Iohannis a fost prezent la fața locului:

„O zi foarte tristă azi, cu tragedia de aici. Îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate Am discutat permanent cu cei care au condus intervenția. Am primit toate datele certe despre intervenție. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, au stins focul repede, au mutat pacienții, dar pentru câțiva a fost prea târziu. Situația se repetă cumva. Am avut și tragedia de la Piatra Neamț. Au fost incendii mai mici la alte spitale. Motivele sunt diverse și sunt anchetate. Anchetele vor scoate la lumină ce s-a întâmplat. Vinovații vor fi pedepsiți. Avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România. Am cerut ministrului Sănătății și azi, din nou, să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă. Medicii rămân eroii mei, la fel asistentele și întregul personal. Ei au depus eforturi supraomenești și au lucrat până la epuizare. De un an lucrează în condiții de stres extrem, cu personal puțin. Și cu această ocazie îmi exprim admirația pentru tot personalul medical și din spitalele COVID, și din centrele de vaccinare, și din toate unitățile medicale din România. Tot ce merită ei sunt laude și încurajări! E nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate. Astfel de lucruri nu trebuie să se repete”, a declarat președintele.

Bilanțul victimelor incendiului de la Matei Balș a ajuns la 5 morți

Bilanțul victimelor anunțat de ISU București a fost inițial de 4 morți, dintre care 3 persoane carbonizate și 1 decedată ulterior, însă mai târziu a fost găsită carbonizată în baie o altă persoană, informație confirmată de ministrul de Interne.

„Din păcate vă confirm că în urma incendiului de la Matei Balş este vorba despre cinci victime. Transmit condoleanţe familiilor”, a anunțat Lucian Bode.

Când a ajuns primul echipaj de intervenție și care este presupusa cauză a incendiului de la Matei Balș

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05:00 dimineața, iar apelul la 112 a avut loc la 05:05, la 05:13, la fața locului a sosit primul echipaj de pompieri, iar 05:14 fost declanțat Planul Roșu de intervenție, potrivit Observator. Potrivit primelor aprecieri, incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit provenit de la o aerotermă.

Vezi mai multe imagini de la locul tragedei pe Observator

Mărturiile unei vecine: „Ziceai că e bombă”

O femeie care locuiește în apropierea spitalului a descris dezastrul petrecut acolo:

„Am auzit gălăgie, au strigat! Dacă eu de la 5 m-am sculat și nu am mai putut să dorm… A fost o bubuitură tare de tot, ziceai că e bombă.

Vezi mai multe detalii precizate de femeie pe Observator

În jurul orei 07:00 Raed Arafat a anunțat că incendiul a fost lichidat, iar În jurul orei 9.00, procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă.

Premierul Florin Cîțu a trimis corpul de Control la spitalul Matei Balș și a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor.

Ce spun premierul Florin Cîțu și primarul Nicușor Dan despre incendiul d ela Matei Balș

„În aceasta dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate. În acelaşi timp au fost identificate locuri în alte spitale din Bucureşti unde au fost transferaţi imediat mai mulţi pacienţi. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiţii sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă. Despre cauze şi responsabili discutăm după ce avem toate informaţiile”, a precizat premierul.

Având în vedere că presupusa cauză a incendiului este legată d epunerea în funcțiune a unei aeroterme, Nicușor Dan a precizat că în ultima săptămână nu au fost probleme cu căldura în cadrul Spitalului Matei Balș.

„Este o tragedie care ne obligă să fim solidari şi, mai ales, să fim responsabili. Trebuie să îmbunătăţim siguranţa din spitale - atât cele care ţin de Ministerul Sănătăţii cât şi cele care ţin de Primăria Capitalei - şi trebuie să facem pentru asta investiţii, atât la spitalele care ţin de Ministerul Sănătăţii cât şi la cele care ţin de Primăria Capitalei. Am avut o discuţie în această dimineaţă cu majoritatea din Consiliul General şi am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care se referă atât la un audit al instalaţiilor electrice şi alte instalaţii tehnice din cele 19 spitale ale noastre cât şi bani pentru intervenţii pentru remedierea problemelor pe care le-am găsi, în eventualitatea în care le găsim.

Citește întreaga declrație a primarului Capitalei pe Observator

Rezultate extrageri Loto 28 ianuarie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus ... Remedii Feng Shui, cu Oana și Andreea Timofte. Cum atragem prosperitatea în 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x