Antena Căutare

Foamea le transforma copilaria in munca silnica! Zeci de copii sunt pusi de parintii saraci sa sape dupa fier vechi

Au invatat de mici pretul unei bucati de paine. O castiga ingropati pana la brau in noroi, cu palmele pline de bataturi de la uneltele cu care scormonesc pamantul in cautare de fier vechi. Copii, de sapte, opt sau noua ani. Reporterii Observator i-au gasit pe un maidan din centrul Bucurestiului. Capitala Romaniei si, teoretic, motor al unei tari intregi. Pentru ei, insa, o lume simpla si saraca in care visele nu mai au loc

In loc de carti, in mainle lor mici, tin baroase. Nu mai simt demult bataturile si nu baga de seama frigul. N-au incotro.

Dedu si Grigore muncesc cot la cot cu parintii lor. Sparg, sapa si scormonesc in pamant. La sfarsitul zilei spera sa plece cu cateva fiare, pe care sa le vanda, la centrul de fier vechi.

E singura viata pe care o cunosc. Totusi, unii dintre ei inca indraznesc sa viseze la un viitor altfel. Diego ar vrea sa fie medic. Are 11 ani, iar visul lui pare foarte departe. “Sa ma fac doctor. Nu ca mama, sa vin, sa sap aici. Mama nu stie nici cat e ceasul”, marturiseste baiatul.

Parintii spun ca n-au alta solutie. Au cauat de lucru, dar nimeni n-ar vrea sa-i angajeze. Maidanul pe care muncesc nu e la periferia Capitalei, ci pe o strada din zona Floreasca. Vecinii ii vad in fiecare zi, insa nimeni nu face nimic pentru ei. Protectia Copilului spune ca nu-i poate ajuta. pentru ca n-au buletin de Bucuresti.

Nici Politia nu-i poate amenda pe parinti, pentru ca nimeni n-a depus pana acum vreo reclamatie.

Intre timp, pe maidan, pentru Diego, Dedu sau Grigore soarta pare deja pecetluita.

SALVEAZA SPERANTA: Camelia Anghel, fetita care a cucerit o tara intreaga... Cristian Cioaca are liber la vizite. Libertatea lui va fi discutata de magistrati din 60 in 60 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x